*

ИНЖ. ДЕСИСЛАВА ТОДОРОВА: ТРЯБВА ДА ПАЗИМ ТРАДИЦИИТЕ ЖИВИ

|

Традиционният празник на село Борован бе отбелязан днес на площада пред НЧ „Цани Иванов“. Стотици жители и гости се стекоха, за да се насладят на чудесната програма и да се повеселят заедно. Гости на тържеството бяха кметове, представители на различни политически сили и общински съветници. Кметът на община Борован инж. Десислава Тодорова приветства жителите и гостите с пожелания за здраве и благоденствие.

„Въпреки тежкото време, в което живеем търсим начин да поддържаме традициите си живи, защото нашата нация е преживяла много по-тежки моменти, но е оцеляла благодарение на непреклонния си дух, богатата си душевност, трудолюбие, неподправена доброта и гостоприемство, всеотдайност към семейство, род и Родина…“, каза в словото си инж. Тодорова.

Поздравителни адреси пристигнаха от всички кметове на общини в област Враца, от Мустафа Карадайъ – председател на Движението за права и свободи, от Камен Костадинов, от Явор Хайтов от народни представителни, директори на училища и детски градини, нотариус Евгения Христова, от много институции, граждани и гости на общината. Съгласно Наредбата за символиката на Борован на празника на село Борован се връчва почетното звание „НАГРАДАТА НА БОРОВАН“.

Комисията по номинациите излезе с предложение пред общински съвет Борован с тази награда да бъдат удостоени Мая Донкова Дончовска – Марковска – директор на основно училище „Св.Св Кирил и Методий“ село Борован и Данаил Христов Донов /Посмъртно/ за приноса им в развитието на учебното дело в общината, изграждане на модерна база на двете училища и работата по проекти. Кметът инж. Десислава Тодорова връчи почетни плакети и букети на госпожа Мая Донкова и на съпругата на господин Донов - Веселина Донова. Тържествената програма продължи с изпълнения на мажоретен и танцов състав към НЧ „Развитие“ град Бяла Слатина. Кулминацията   на празника беше концертната програма на певицата Десислава, след което жителите и гостите се насладиха на пищна фойерверк програма.

 

 

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez