*

ИНЖ. ДЕСИСЛАВА ТОДОРОВА ПОЗДРАВИ НАЙ-ВЪЗРАСТНИЯ ЖИТЕЛ НА С. БОРОВАН – ТРИФОН ВИДАРКИНСКИ

|

Кметът на Община Борован инж. Десислава Тодорова изпрати поздравителен адрес, почетен плакет и албум на най-възрастния жител на с. Борован – Трифон Видаркински, който днес навършва едновековен юбилей.

Господин Видаркински е роден на 3 февруари 1923 г. в с. Борован, обл. Враца. Основно образование завършва в родното си село. 20-годишен участва в първата и втората фаза на Втората Световна война, заедно с двамата си братя. След войната работи като стругар в София, командирован в Димитровград, където взема активно участие при монтажа на машините и пускането им в експлоатация на новостроящият се тогава Химически комбинат. Трудовата му биография е написана изцяло в Химическия комбинат и Химремонтстрой в Димитровград, където работи и след пенсионирането си. За високи постижения в трудовата си дейност е награждаван с много отличия, най-високите от които са: Орден "Георги Димитров" – златен, Орден "Червено знаме на труда", "Сребърен орден на труда". Понастоящем живее в с. Брястово, Община Минерални бани, обл. Хасково.

Инж. Тодорова се обърна към юбиляра с думите:

"Уважаеми г-н Видаркински,

Поднасям своите най–сърдечни поздравления по повод 100–годишния Ви юбилей. Това е паметно събитие. Малко са тези, които имат възможността да преминат през изпитанията на цял един век. Поздравявам Ви от все сърце и съм радостна, че имам възможността да изразя почитта си към човек с толкова богат жизнен опит.

Пожелавам Ви крепко здраве, радост и щастие! Съхранете бодростта и силата на духа си, натрупания през годините опит, за да можете да ги предадете на внуци и деца, на подрастващите поколения и обичаните от Вас хора!

Честит юбилей!"

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар