*

ИНЖ. ДЕСИСЛАВА ТОДОРОВА ОТКРИ КУЛТУРНО-ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР В МАЛОРАД

|

Кметът на община Борован инж. Десислава Тодорова откри днес новоизградения и обор,удван Културно-информационен център в с. Малорад. Тя поздрави жителите и отправи своите благопожелания за тях.

“Уважаеми жители и гости на с.Малорад

За мен е чест днес на този светъл християнски празник Никулден да съм отново тук сред вас и заедно да открием новоизградения и оборудван Културно- информационен център, построен за всички жители на едно от любимите ми населени места в община Борован. За мен е гордост и удоволствие, че изграждането на този център е едно мое вече изпълнено обещание към вас.

С постановление на министерски съвет № 19/ 07.02.2014г. на Община Борован бяха отпуснати средства от централния бюджет на Република България на обща стойност 465 127 лева за изграждане на Културно информационен център в ромската махала на село Малорад. Дейностите по реализирането на така нареченият Първи етап – включваха – груб строеж , направа на покрив и външна изолация на сградата, изграждане на част от ВиК и електро инсталация и част от отоплителната и вентилационната система.

С постановление на министерски съвет № 192/ 29.07.2016г. бяха отпуснати средства от централния бюджет на Република България на стойност 350 000 лева, предназначени за доизграждане на Културно информационния център в ромската махала. При вторият етап се направи цялостен вътрешен ремонт и обзавеждане на Културно информационния център, който включва ремонт на вътрешните стени с гипс картон ; поставяне на теракот и ламинт на подовете; ремонт на санитарните възли; доизграждане на ВиК, електро и отоплителна инсталация. През втория етап бяха оборудвани и обзаведени: четири офис стаи; огледален салон за танци, билярдна и тенис зала за игри, компютърна зала, бани и съблекални, както и кухненски блок и зала за провеждане на мероприятие.

Искам да споделя с вас, че община Борован кандидатства със социален проект по Оперативна програма социално включване за социална интеграция, по който част от дейностите ще се реализират тук, в Културно информационния център. На етап сме оценяване на проектното предложение и в най- кратки срокове очакваме проекта да бъде одобрен.

Скъпи жители на село Малорад искам да ви пожелая да ползвате новата придобивка в добро здраве, да се радвате на предоставената Ви възможност да общувате и провеждате различни по вид мероприятия в нея и не на последно място да се грижите и да опазвате имуществото в нея като добри стопани.

Желая Ви от сърце здраве, благополучие, много щастие и семейна топлина.”, каза в словото си инж. Десислава Тодорова.

 

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez