*

ИНФРАСТРУКТУРНИ РЕМОНТИ ЗА БЛИЗО МИЛИОН СТАРТИРАТ ОТ ПРОЛЕТТА В ОБЩИНА БЕРКОВИЦА

|
ИНФРАСТРУКТУРНИ РЕМОНТИ ЗА БЛИЗО МИЛИОН СТАРТИРАТ ОТ ПРОЛЕТТА В ОБЩИНА БЕРКОВИЦА

От отчета за изпълнение на мандатната програма за 2018 г. на кмета на Община Берковица инж. Милчо Доцов става ясно, че от пролетта в общината стартират инфраструктурни ремонти за близо 1 млн. лева. За 5 обекти в общината са избрани изпълнители и са сключени договори. Средствата, които ще вложи тази пролет Община Берковица са за изграждане на канализация по ул. „Кирил и Методий“ – втори етап, рехабилитация на водопроводна мрежа на улиците „Екзарх Йосиф“ и „Щърковица“, рехабилитация и преасфалтиране на 15 бр. улици в гр. Берковица и 5 бр. в селата Бързия, Замфирово и Боровци.

Фирма „Инфракънстракшън“ ЕАД, гр. София е фирмата изпълнител на проекта за изграждане на канализация по ул. „Кирил и Методии“ втори етап. Средствата, предвидени за строително-ремонтните дейности, са в размер на 258 309, 92 лв. с ДДС. Пари за рехабилитация на водопроводна мрежа са предвидени за ул. „Екзарх Йосиф“ в участъка  между ул. „Даме Груев“ и ул. „Опълченска“. Фирмата изпълнител, с която е сключен договор, е „ВиК“ ЕООД, гр. Берковица. Средствата са в размер на 10 940,70 лв. с ДДС. Съшата фирма ще извърши и рехабилитация на водопроводната мрежа на ул. „Щърковица“ в участка между ул. „Даме Груев“ и ул. „Кестенарска“. Размерът на средствата е 8 954, 69 лв. с ДДС.

600 000 лева е заделила Община Берковица за рехабилитация и преасфалтиране на улици в града и селата. Фирмите изпълнителки на ремонтните дейности в Берковица са „Пътинжинеринг-М“ АД, гр. Монтана и „Гарант-90-Цонев и Сие“ ООД, гр. Враца. Рехабилитация и преасфалтиране предстои на улиците: ул. „Атанас Кюркчиев“, ул.„Иван Вазов“, ул. „Бдин“, ул. „Хризантема“, „Поручик Грозданов“, ул. „Д-р Иван Панов“, ул. „Александър Стамболийски“, ул. „Тракия“, ул. „Гурко“, ул. „Шейново“, ул. „Кирил и Методий“, ул. „проф. Петко Наумов“, ул. „З. Стоянов“, ул. „Ком“, ул. ‚Здравченица“. Избраният изпълнител за рехабилитация и асфалтиране на улици в селата Замфирово, Боровци и Бързия е фирма „Стройко 2002“ ЕООД, гр. Монтана. В процес на изпълнение са рехабилитация улични платна на улиците „Здравец“ и „Тузлата“.

Обекти с избран изпълнител, но несключени договори, поради обжалване на процедурата в КЗК.

– Рехабилитация Общинска пътна мрежа път х. „Ком“, път с. Бързия – с. Ягодово, път с. Слатина – граница Община Вършец, път „Котеновско шосе“, път с. Гаганица – с. Черешовица, път – разклон с. Замфирово, с. Боровци – шосе с. Гаганица –  6 000 000 лв.

– Рехабилитация и реконструкция улици и тротоари – ул. „Тимок“,

ул.“Заряница“, ул. „Даме Груев“, ул. „Мусала“, ул. „ Райко Даскалов“,

ул. „Кестенарска“ в гр. Берковица и улици „Артец“ и „Ком“ с. Бързия

– 1 700 000 лв.

– Рехабилитация ул. „ 1-ви май“ кв. „ Раковица“                                    – 200 000 лв.

 

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez