*

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ВРАЦА

|
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ВРАЦА

След оперативно-следствени действия за кражба на метална каса от игрална зала в село Борован, извършена на 19.02.2020г. е установено, че деянието е извършено от три лица от село Борован. Касата е намерена с намиращите се в нея пари. Образувано е досъдебно производство.

 

На 21.01.2020г., служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ проведоха специализирана операция за противодействие на престъпления свързани с наркотични вещества на   територията на общ.Враца и на общ.Криводол. Извършено беше претърсване в 7 частни адреса в гр. Враца, гр.Криводол, село Ракево, село Галатин. В едно от жилищата е намерен и иззет канабис. В РУ Враца са задържани 5 лица. Продължава работата по установяване   престъпната дейност на задържаните лица.

                                               

На 03.01.2020г., в РУ Враца е получено съобщение, че неизвестно лице е разбило входна врата на къща в село Галатин и направило опит за кражба. След оперативно-следствени действия е установено, че деянието е извършено от непълнолетно лице от същото село.

 

На 17.01.2020г., в РУ-Враца е получено съобщение, че в три поредни нощи неизвестно лице прониквало в склад на магазин в гр. Враца и извършило кражба на 300 лева. Вратата на склада не е била заключена. Полицейските служители са установили, че деянието е извършено от 23-годишен жител на гр. Враца, криминално проявен. Лицето е задържано за срок от 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

 

На 21.01.2020г., в РУ Враца е постъпил сигнал от служител по  охраната на магазин в гр. Враца, който заявил, че след преглед на видеонаблюдението в магазина е забелязано лице което извършило кражба на хранителни продукти. Същото лице е забелязано на видеозапис и на 13.01.2020г., когато също извършило кражба от магазина. Полицейските служители са установили, че извършител на кражбите е 18-годишен жител на гр. Враца, криминално проявен.

 

На 21.01.2020г., за времето от 14.00ч. до 22.00ч. на територията на гр.Враца –център, с.Паволче, с.Челопек, с.Згориград, с.Лиляче, с.Бели извор, с.Власатица, е проведена специализирана полицейска операция с цел установяване на малолетни и непълнолетни лица в и около нощните увеселителни питейни заведения, превантивни мерки срещу престъпления от всякакъв вид. Извършени са проверки на 20 лица, 12 МПС, 2 питейни завадения, районите около училищни сгради. Съставени са 12 фиша по Закана за движение по пътищата. Специализирана операция със същата цел е проведена и в селата: Горно Пещене, Тишевица, Вировско, Върбица, Мраморен,Голямо Пещене. Проверени са 26 лица, 12 МПС, районите около 3 училищни сгради. Установени са 8 нарушения на ЗДвП.

 

На 20/21.01.2020г., на територията на РУ Бяла Слатина са проведени две специализирани операции с превантивна цел: противодействие на контрабандата и разпространението на акцизни стоки, осигуряване на добър обществен ред.      Извършени са проверки на 15 МПС и 20 лица Съставени са 1 акта по ЗДвП и 1 акт по ЗБЛД.

 

На 21.01.2020г., на територията на РУ-Мездра е проведена специализирана операция с цел осигуряване безопасността на движението, ограничаване предпоставките за настъпване на тежки пътнотранспортни произшествия и нарушения на Закона за движение по пътищата.

Проверени са 32 МПК и 32 лица. Съставени са 2 акта и 8 фиша по Закона за движение по пътищата.

 

За времето от 08.30ч. на 21.01.2020 г. до 06.00ч. на 22.01.2020г., на територията на РУ Оряхово е проведена специализирана операция с цел противодействие на конвенционалната престъпност в малките населени места, опазване на обществения ред, контрол на пътното движение. Проверени са 23 автомобила и 31 лица. Констатирани са 14 нарушения и са съставени 1 акт и 12 фиша по ЗДвП, 1 акт по Закона за българските лични документи.

 


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez