*

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОД МВР-ВРАЦА

|
ИНФОРМАЦИОНЕН  БЮЛЕТИН НА ОД МВР-ВРАЦА

 

На 25.01.2022г., на територията на РУ Оряхово е проведена специализирана операция с цел противодействие на престъпления  свързани с „Културно-исторически ценности“ и противодействие на престъпления свързани с незаконно притежаване на оръжия, и боеприпаси. След оперативно-следствени действия  е извършено  в претърсване  в къща в село Остров, обитавана от 75-годишен мъж. Иззети са боеприпаси от различен калибър и предмети  с признаци на културно историческа ценност. По случая е образувано досъдебно производство по  чл.278, ал.6 от НК.

 

                                               

На 25.01.2022г., по време на специализирана операция с цел противодействие на престъпления свързани с разпространение и притежание на наркотични вещества, на улица  в град Враца е извършена проверка на 27-годишен мъж. При обиска са намерени пликове съдържащи около 60 грама кетамин.   Претърсване  е извършено и в апартамент обитаван от същото лице. Намерен е плик съдържащ 10 грама  кетамин. Мъжът е задържан в РУ Враца. Образувано  е досъдебно производство.

 

На 25.01.2022г.1  в 22.50 часа в гр. Враца е извършена проверка на лек автомобил управляван от 28-годишен мъж от гр.Враца. Пробата с техническо средство е отчела положителен резултат за употреба на канабис. Образувано  е бързо полицейско производство по чл. 343Б  ал.3 от НК. Водачът е задържан в РУ Враца.

 

На 25.01.2022г.,  в частен имот в гр.Бяла Слатина са открити 10 куб.метра дърва за огрев, без контролна горска марка и документ за произход. Образувано  е бързо полицейско производство.

 

На 25.01.2022г.,  около 23:30ч.  в гр.Бяла Слатина е спрян за проверка лек автомобил управляван от жител на същия град. Пробата за алкохол е положителна-0,67 промила. Съставен е акт по Закона за движение по пътищата. На територията на общината са извършени проверки са 30 автомобила и 44 лица. Съставени са 1 акт, 2 фиша, 5 ел.фиша по ЗДвП. Специализирана операция е проведена и на територията на РУ-Козлодуй. Извършени са проверки на  12 МПС и  42 лица. Съставени са 2 акта и 5 фиша по ЗДвП. На територията на РУ Оряхово са проверени 10  автомобила и 16 лица. Съставени са 14 фиша по Закона за движение по пътищата.

 

 


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez