*

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОД МВР-ВРАЦА

|

 

На 24.01.2022г., в гр.Враца е проведена специализирана операция с цел противодействие на престъпления свързани с разпространение и притежание на наркотични вещества. След оперативно-следствени действия е извършена полицейска проверка в апартамент обитаван от 28-годишен мъж. В жилището са открити засадени в сандък растения/канабис/, работещи  влагоабсорбатор  и неонова лампа, кутии с халюциногенни гъби, множество буркани съдържащи препарат за подхранване на гъбите. Открити са и пликове с кетамин и канабис. Мъжът е задържан в РУ Враца. Образувано  е досъдебно производство.

 

На 24.01.2022г.,  в гр.Криводол са установени и задържани двама мъже, от гр.Враца и от гр.Криводол, които са обявени за международно издирване с цел арест и екстрадиция в Република Австрия.

След оперативно-следствени действия на служители на РУ Враца е установено лицето извършило кражба на мобилен телефон от частен дом в село Баница. Деянието  е извършено от 49-годишен мъж от село Голямо Бабино. Телефонът е намерен и върнат на собственика. Образувано  е досъдебно производство.

На 25.01.2022г., в 00.50ч. в с.Лиляче е спрян за проверка лек автомобил управляван от 46-годишен мъж от същото село. Пробата за алкохол е положителна-1,81 промила. Водачът е задържан в РУ Враца. Образувано  е бързо полицейско производство.

На 24.01.2022г., за времето  от 20.00ч. до 22.00ч. на територията на  гр.Враца и селата: Паволче,Челопек, Згориград, Лиляче, Бели извор, Власатица, е проведена специализирана полицейска операция с цел противодействие на битовата престъпност, превантивни мерки срещу престъпления от всякакъв вид. Специализирана операция със същата цел е проведена и на територията на РУ Бяла Слатина. Проверени са 25 МПС и 28 лица. Установени са 10 нарушения на Закона за движение по пътищата.

На 24.01.2022г., в РУ-Козлодуй е получен сигнал за незаконна сеч на дърва в землището на гр.Козлодуй. Изпратеният на мястото полицейски екип  задържал двама мъже от гр.Козлодуй, които с лек автомобил транспортирали незаконно отсечени дърва.

На 24.01.2022г., около 17:30 ч. в гориста местност край гр.Роман, служителите на РУ - Роман са установели  и задържали 48-годишен мъж от село Бързия, който извършвал незаконен добив на дърва с моторен трион.

На 24.01.2022г., на територията на РУ-Козлодуй са извършени проверки на 11 автомобила и 28 лица. Съставени са 1 акт и 6 фиша по Закона за движение по пътищата.

На 24.01.2022г., на територията на РУ-Оряхово е проведена специализирана операция  с цел противодействие на конвенционалната престъпност в малките населени места, опазване на обществения ред, контрол на пътното движение. Съставени са 1 акт и 6 фиша по ЗДвП.

 

 


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez