*

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОД МВР-ВРАЦА

|
ИНФОРМАЦИОНЕН  БЮЛЕТИН НА ОД МВР-ВРАЦА

 

След оперативно-следствени действия на служители на ОД МВР Враца е установено лицето, което  в периода 28-31.12.2021г., с взлом проникнало в две църкви на територията на община Враца. От църквата в село Паволче е извършена кражба на пари от кутия за дарения, в църква в гр.Враца е направен опит за проникване, като е нанесена материална щета на храма. Съпричастен към двете деяния  е 20-годишен жител на гр. Мездра, който е задържан в РУ Враца.

 

 

На 12.01.2022г., след оперативно-следствени действия, в село Селановци е спрян за проверка лек автомобил  управляван от  34-годишен жител на същото село. Установено  е, че водачът шофира след употреба на наркотични вещества и техните аналози/ кокаин,  амфетанин, метамфетамин и бензодиазепини/.Лицето е задържано  в РУ Оряхово.Образувано  е досъдебно производство.

 

На 12.01.2022г., в гр. Враца е спрян за проверка лек автомобил управляван от 27-годишен мъж от гр.Враца. Пробата с техническо средство е показала положителен резултат за употреба на кокаин. Образувано е бързо полицейско производство по чл. 343Б  ал.3 от НК.

 

 На 12.01.2022г., служители на ОД МВР Враца съвместно със служители на РЗИ-гр.Враца и Областна дирекция по безопасност на храните, са извършили проверка  в търговски обект в гр. Враца, след получен сигнал, че на непълнолетни лица се продават флакони съдържащи вещество известно като „райски газ“. Работата по случая продължава.

 

На 12.01.2022г.,  в РУ-Мездра е получено съобщение от РУ-Своге за противозаконно отнет лек автомобил от двор на частен имот в село Брезе, общ.Своге. Автопатрул на РУ Мездра е установил автомобила катастрофирал между с.Ребърково и с.Зверино. Задържан е 40-годишен мъж от гр.Козлодуй. Образувано  е досъдебно производство.

 

На 12.01.2022г., на територията на гр.Криводол е проведена специализирана полицейска операция с цел противодействие на битовата престъпност и превантивни мерки срещу престъпления от всякакъв вид. Нарушения на са установени.

 

На 13.01.2022г., в 00.30 ч. в с.Борован е извършена проверка на лек автомобил управляван от 26-годишен жител на гр. Козлодуй. Установено  е, че водачът е неправоспособен и шофира след употреба на алкохол- 0,88 промила.

 

На 12.01.2022г. за времето от 07.30ч. до 23.00ч. на територията на РУ-Бяла Слатина е проведена специализирана операция  с превантивна цел. Извършени са проверки на  49 автомобила и на  75 лица. Съставени са 2 акта и 14 фиша по Закона за движение по пътищата.

 

На 12.01.2022г.,  при обход на с.Гложене полицейски екип извършил проверка на конски впряг управляван от двама жители на същото село. Установени са дърва за огрев без

без превозен билет и поставена контролна горска мярка. Каруцата и дървата са иззети. 

 

На 12.01.2022г.,  на територията на РУ-Козлодуй е проведена специализирана операция с противодействие и превенция на битовата престъпност. Проверени са 8 МПС и  18 лица. Установени са 2 нарушения на ЗДвП.

 

На 12.01.2022г., на територията на РУ-Оряхово е проведена специализирана операция  с цел противодействие на конвенционалната престъпност в малките населени места, опазване на обществения ред, контрол на пътното движение. Извършени са проверки на  15 автомобила и 23  лица. Съставени са акта и 5 фиша по Закона за движение по пътищата.

 

 

 


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар