*

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОД МВР-ВРАЦА

|
ИНФОРМАЦИОНЕН  БЮЛЕТИН НА ОД МВР-ВРАЦА

На 23.11.2021г., служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност” проведоха специализирана операция по линия „Културно-исторически ценности“. След оперативно-следствени действия е извършено претърсване  в частен дом в с.Люти брод. Иззети са множество монети и други предмети с културно-историческа стойност. Образувано  е досъдебно производство.

 

                                   

На 23.11.2021г., в  около 16.10ч. в гр.Козлодуй полицейски патрул подал сигнал за спиране на лек автомобил натоварен с дърва. Водачът не се подчинил на разпореждането и ускорил движението. След като бил спрян е установено, че регистрационните табели са издадени  за друго МПС. В РУ Козлодуй е задържан 51-годишен мъж от същия град. Образувано  е бързо полицейско производство.

 

На 23.11.2021г.,  в 11.25ч  в РУ-Бяла Слатина е подаден сигнал за прострелян човек пред магазин в село Попица. Полицейските служители са установили 51-годишен мъж от гр.Ботевград, с огнестрелна рана  в бедрото. Мъжът е настанен в болница в гр.Плевен. В РУ Бяла Слатина е задържан 29-годишен от същия град, като съпричастен към извършеното деяние. Иззет е законно притежаван пистолет. Образувано  е досъдебно производство по чл. 129, ал. 1 от НК.

 

На 23.11.2021г., около 15.20ч. в гр.Враца, лек автомобил „Фолксваген“ излязъл от пътното платно и паднал  в коритото на река Лева. Автомобилът е управляван от 21-годишен жител на гр.София. Пробата за алкохол е отрицателна. Няма пострадали.

 

На 23.11.2021г., на територията на РУ-Бяла Слатина е проведена специализирана операция  с превантивна  цел. Извършени са проверки на 13 МПС и 21 лица. 

 

На 23.11.2021г., на територията на РУ-Оряхово е проведена специализирана операция  с цел  противодействие на конвенционалната престъпност в малките населени места, опазване на обществения ред, контрол на пътното движение. Извършени са проверки на 5 автомобила и  13 лица. Установени са 3 нарушения на Закона за движение по пътищата.

 

 


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez