*

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОД МВР-ВРАЦА

|
ИНФОРМАЦИОНЕН  БЮЛЕТИН НА ОД МВР-ВРАЦА

На 28.07.2021г. в РУ-Враца е получено съобщение от жител на гр.Враца, който е заявил, че НЛ е противозаконно отнело ползваният от него мотоциклет, паркиран на неохраняем паркинг в гр. Враца.

По случая в РУ-Враца е образувано ДП.

 

На 25.07.2021г. в РУ-Враца е получено съобщение от жител на гр.Враца, който е заявил, че са увредени предни гуми на т.а.“Форд Транзит“ и т.а.“Дачия докер“, паркирани в гр.Враца. При извършеният оглед се установи, че са увредени гуми на още 8 бр.МПС.

По случая в РУ-Враца е образувано ДП.

От извършените ОИМ на 27.07.2021г. се установи, че извършител на деянието е 27г. мъж от гр. Враца.

Същия е задържан за срок до 24 часа в РУ- Враца.

 

На 28.07.2021г. в гр.Враца автопатрул при извършване на полицейска проверка на 20г. мъж от гр.Враца се намери 1бр.черна полиетиленова сгъвка съдържаща суха листна маса която при направения полеви наркотест реагира на „кетамин“.

Същия е задържан в РУ-Враца за срок до 24часа.

По случая в РУ-Враца е образувано ДП.

 

На 29.07.2021г. в гр.Враца автопатрул при извършване на полицейска проверка на 21г. мъж от гр.Враца се намери 1 бр. полиетиленова сгъвка съдържаща суха листна маса която при направения полеви наркотест реагира на „канабис“.

Същия е задържан в РУ-Враца за срок до 24часа.

По случая в РУ-Враца е образувано ДП.

 

На 29.07.2021 год. в гр. Враца, на път гр.Враца-гр.Криводол автопатрул спират за проверка лек автомобил “Крайслер” управляван от неправоспособен 26г. водач от с.Фурен. При последвалата проверка и направена справка е установено, че рег. табелите са от друг лек автомобил.

По случая в РУ-Враца е образувано БП.

 

БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО

Данни за станали ПТП

 

На 28.07.2021 г. в гр.Враца катастрофират, като се блъскат л.а. „Фолксваген Пасат“ управляван от 37г. мъж от гр.Враца, като блъска движещият се по пътното платно мотопед “Пиаджо“ управляван от 68г. мъж от гр.Враца.

Тежко ранен е водачът на мотопеда с фрактура на лява тазобедрена става, охлузни рани и мозъчен кръвоизлив – обслужен в ЦСМП – Враца след което е транспортиран в болница Пирогов – гр.София с опасност за живота.

Причини в процес на изясняване.

Водачът на мотопеда не е изпробван за употреба на алкохол, поради физическото му състояние, издаден е медицински талон.

Водачът на л.а. „Фолксваген Пасат“ е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство Алкотест Дрегер които отчете 0,00 промила и за НВ с техническо средство Дръг тест които отчете положителна проба на канабис.

Образувано е ДП.

 

На 28.07.21г. в гр.Враца, катастрофират движейки се с несъобразена скорост Автобус „Мерцедес“ управляван от 56г. мъж от гр.Враца като блъска внезапно излязъл на пътното платно пешеходец 65 мъж от гр.Враца.

Убити: няма. Ранен е пешеходеца с мозъчно сътресение. Същия е оставен за наблюдение в ХО при МБАЛ – „Христо Ботев“ Враца.

Водача е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство „Алкотест Дрегер“, като пробата е отрицателна и за НВ с техническо средство Дръг тест, като пробата е отрицателна. Пешеходеца не е изпробван за употреба на алкохол поради физическото му състояние, а му бе издаден талон за медицинско изследване.

На водача е съставен АУАН по ЗДвП.

 

 


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez