*

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОД МВР-ВРАЦА

|
ИНФОРМАЦИОНЕН  БЮЛЕТИН НА ОД МВР-ВРАЦА

На 22.07.21г. в 11.45ч. екип на ПП/ПК при ОДМВР-Враца при отработване на настъпило ПТП на обходен път на гр.Враца с л.а. Ауди А4 управляван  от П. Б. /50г/ от гр. Хасково е извършена проверка за алкохол на водача с техническо средство “Алкотест Дрегер 7510”, уредът е отчел над 1.2 промила. Съставен е акт по ЗДвП и издаден талон за медицинско изследване. П.Б. е съпроводен до ЦСМП – Враца, където не е дал кръв за лабораторно изследване. По случая в РУ-Враца е образувано БП.

 

На 22.07.21г. към 14.00ч. в с.Габаре е спрян за проверка  л.а. „Опел Астра“  управляван от неправоспособният  А. И. /21г/ от с. Габаре.   От извършената на място проверка както и от извършените ПСД е установено,че регистрационните табели поставени на посочения лек автомобил са издадени за друго МПС.     Започнато е БП. по описа на РУ –Б.Слатина.

Уведомен Дежурен Прокурор в РП- Враца ,ТО Бяла Слатина.

 

На 23.07.2021г., около 02:00 ч. в с. Хърлец, на кръстовище служители на РУ-Козлодуй спират за проверка т. а. ,,Фолксваген Кади“ собственост и управляван от правоспособният К. Е. /21г/ от с. Хърлец. Водача е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство “Алкотест 7510 Дрегер“, като уреда отчита над 1.2 промила алкохол в издишаният въздух.

На същия са съставени 2 бр. АУАН по ЗДвП, издаден му е талон за медицинско изследване, съпроводен е до ФСМП – гр.Козлодуй, където е отказал да даде кръв за лабораторен анализ. Автомобила е служебно дерегистриран, като са отнети два броя рег. Табели.     По случая в РУ – гр.Козлодуй е започнато БП.

 

На 22.07.2021г. на територията на РУ-Оряхово е проведена СПП за противодействие на търговската дейност с акцизни стоки без български бандерол. Около 13:20ч. в с.Крушовица в дом обитаван от К. Х. /44г/ в една от стаите се намери  найлонов плик с 2бр. полиетиленови пакета съдържащ  ситно нарязана суха листна маса кафява на цвят с тютюн без наличието на български акцизен бандерол с обща нетна маса 0.250 кг. Тютюна е предаден с протокол за доброволно предаване. Образувано е ЗМ по описа на РУ-Оряхово.

 


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez