*

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОД МВР-ВРАЦА

|
ИНФОРМАЦИОНЕН  БЮЛЕТИН НА ОД МВР-ВРАЦА

 

На 22.11.2020г., в 00.50ч. в РУ-Бяла Слатина е получено съобщение за извършен грабеж в игралната зала в село Борован, обл.Враца. Две лица с маски на главите заплашили крупието с пистолет  и го принудили да отвори касата, от която взели всичките налични пари. След бързи издирвателни мероприятия проведени от служители на РУ Бяла Слатина, криминалисти от ОД МВР Враца  и колегите им от сектор „Грабежи“ при ГД“Национална полиция“, в рамките на две денонощия са установени и задържани извършителите – двама жители на село Търнава, общ.Бяла Слатина, на възраст 16г.и 17г. Намерен  и иззет е пистолета, с който  е извършен грабежа. Оръжието е било заредено с патрон в цевта. В жилище обитавано от единия от задържаните, са намерени  и иззети още три пистолета и  флоберкова пушка, боеприпаси от различен калибър, канабис, маски и ръкавици.  В хода на разследването е открита и иззета цялата открадната  парична сума. Двамата извършители на грабежа са разпита пред съдия.  Образувано  е досъдебно производство по чл. 198, ал. 1 от НК.  Процесуално следствените действия са проведени под надзора на Районна прокуратура-гр.Бяла Слатина.

 

 

На 24.11.2020г., в 23.05ч. в гр.Враца е спрян за проверка  лек автомобил „Ауди А4“, управляван от 53-годишен мъж от село Осен. Пробата за алкохол е положителна- 1,67 промила. Образувано  е бързо полицейско производство.

 

На 24.11.2020г.,  на територията на РУ-Бяла Слатина е проведена специализирана операция с превантивна цел: противодействие на контрабандата и разпространението на акцизни стоки, наркотични вещества, установяване на водачи управляващи МПС след употреба на алкохол или други упойващи вещества. Съставени са 7 ел.фиша по Закона за движение по пътищата.

 

На 24.11.2020г., на територията на РУ-Оряхово е проведена специализирана операция  с цел противодействие на търговската дейност с акцизни стоки без български бандерол. В частен дом в село Крушовица е  намерен  и иззет  ситна нарязан тютюн без бандерол.

 

На 24.11.2020 г., на територията на РУ Оряхово са извършени проверки на 12 автомобила и 22 лица. Съставени са 1 акт, 4 фиша, 19 ел.фиша по Закона за движение по пътищата.

 

На 23.11.2020г., в РУ-Роман е постъпил сигнал, че около 10:00 часа на 22.10.2020г., на улица  в гр.Роман от непълнолетно лице  е отнет  мобилен телефон. След оперативно-следствени действия  е установено, че деянието  е извършено от друго непълнолетно лице от същия град, криминално проявено. Телефонът е намерен  и иззет от служители на МВР.

 

 


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez