*

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОД МВР-ВРАЦА

|
ИНФОРМАЦИОНЕН  БЮЛЕТИН НА ОД МВР-ВРАЦА

 

140 килограма ситно нарязан тютюн без български акцизен бандерол намериха и иззеха служители на ОД МВР Враца. На 29.10.2020г., на територията на УП Криводол  е проведена специализирана операция за противодействие на търговската дейност с акцизни стоки без български акцизен бандерол. След оперативно-следствени действия, пред частен дом в гр. Криводол е извършена проверка на  лек автомобил“Рено Еспейс“, управляван от жител на гр.Плевен. В автомобила са установени и две лица от село Буковлък, обл.Плевен. При претърсването са открити  чували с тютюн без български акцизен бандерол, а в жилището са намерени още 2 чувала с тютюн. Общото  иззето количество  е 40 килограма. При последвалия разпит на лицата, същите са заявили,  че тютюна е докаран с цел  да бъде продаден на жител на гр. Криводол. Образувано  е досъдебно производство.

 

В рамките на операцията е извършено претърсване и на лек автомобил“Ауди“, който  е спрян на пътя между село Осен и гр. Криводол. Автомобилът  е управляван от жител на село Малорад, общ.Враца. В колата са намерени  и иззети чувала с тютюн с общо тегло около 30 кг. При последвало претърсване в жилището на същото лице  в село Малорад, са иззети чували  с общо тегло 70 килограма ситно нарязан тютюн, без български акцизен бандерол. Образувано  е досъдебно производство. Двата случая са докладвани на Районна прокуратура-Враца.

На 29.10.2020г., по време на специализира операция с цел противодействие на престъпления свързани с притежание и разпространение на наркотични вещества в районите на учебните завадения, в гр.Козлодуй  е извършена проверка  в апартамент обитаван от 25-годишен жител на същия град. Намерени  и иззети са съцветия с тегло около 15грама, които при направения полеви наркотест реагират на  канабис.  Образувано  е досъдебно производство. В хода на същата операция, след оперативно-следствени действия  е извършена проверка на клиент на питейно заведение  в гр.Козлодуй. При обиска на 30-годишен мъж от същия град, криминално проявен  и осъждан, са намерени саморъчно направени цигари съдържащи суха зелена листна маса, която при направени я полеви наркотест реагира на  канабис. При последвалото  претърсване  в жилището на същото лице, са намерени и иззети 19 сгъвки съдържащи суха зелена листна маса с тегло около 25 грама и плик съдържащ около 9 грама  канабис. Образувано  е бързо полицейско производство. Мъжът е задържан в РУ Козлодуй.

На 29.10.2020г., на територията на РУ-Бяла Слатина е проведена специализирана операция с превантивна цел: противодействие на контрабандата и разпространението на акцизни стоки, наркотични вещества, установяване на водачи управляващи МПС след употреба на алкохол или други упойващи вещества. Проверени са 17 МПС и 26  лица.Съставени са 1 акт, 5 фиша  и 4 ел. фиша по Закона за движение по пътищата, 1 акт по наредба на Община Бяла Слатина, 1 акт по Закона за българските лични документи.

На 29.10.2020 г., на територията на РУ Оряхово е проведена специализирана операция с цел противодействие на конвенционалната престъпност в малките населени места, опазване на обществения ред, контрол на пътното движение. Проверени са 13 автомобила и 21 лица. Съставени са 1 акт и 12 фиша по Закона за движение по пътищата.

 


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez