*

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОД МВР-ВРАЦА

|
ИНФОРМАЦИОНЕН  БЮЛЕТИН НА ОД МВР-ВРАЦА

 

На 23.10.2020г., служители от сектор “Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД МВР Враца, проведоха специализирана операция с цел противодействие на разпространението на наркотични вещества. В двора на частен имот в село Лиляче беше открито парниково съоръжение  за отглеждане на растение от рода на конопа. Иззети са  растения с височина около 150см. и растителна маса около 900 грама, които при направения полеви наркотест реагират на канабис. От различни помещения в къща са намерени  и иззети:

 

 -  газ-сигнален пистолет марка

 - ловни патрони за гладкоцевно оръжие;

 -  електронна везна;

- бучки от  бяло прахообразно вещество с общо тегло около 4 грама, което при направения полеви наркотест реагира на амфетамин;

- найлонова сгъвка суха листна маса с общо тегло около 3 грама  канабис;

- буркан съдържащ растителни съцветия с общо тегло около 40 грама канабис;

-  растение от рода на конопа, с височина около 120см., което при направения полеви наркотест реагира на канабис;

- 2 плика съдържащи суха листна маса с общо тегло около 7 грама канабис.

Имотът е обитаван от 27-годишен мъж, който  е обявен за местно издирване.

По случая в ОДМВР-Враца е образувано  досъдебно производство  във връзка с извършено престъпление по чл.354а, ал.1 от НК.

Операцията е проведена по надзора на Окръжна прокуратура-Враца.

 

На 25.10.2020г., за времето от 07.00ч. до 19.00ч. на територията на РУ-Бяла Слатина е проведена специализирана операция с превантивна цел: противодействие на контрабандата и разпространението на акцизни стоки, наркотични вещества, установяване на водачи управляващи МПС след употреба на алкохол или други упойващи вещества. Проверени са 20 МПС и 25 лица. Съставени 2 акта по Закона за българските лични документи  и 19 ел.фиша по закона за движение по пътищата.

 

На 25.10.2020г., на територията на РУ Оряхово са извършени проверки на 13 автомобила и 19 лица. Установени са 5 нарушения на Закона за движение по пътищата. Проверките са извършени  в рамките на специализирана операция  с цел  противодействие на конвенционалната престъпност в малките населени места, опазване на обществения ред, контрол на пътното движение.

 

За времето от 12.00ч. до 18.00ч. на 25.10.2020г., на територията на РУ Оряхово е проведена специализирана операция  с цел контрол на скоростта на МПС. Съставени са 21 ел.фиша по Закона за движение по пътищата.

 

На 25.10.2020г.,в РУ-Роман е получено съобщение  за кражба от временна постройка/бунгало/ в землището на село Хубавене. За периода от 18.10.2020г. до 25.10.2020 г., неизвестно лице откраднало: бензинов трион,  винтоверт и  кутия с принадлежности, 30 метра ел. удължител,  множество кухненски ел.уреди, всичко на стойност около 500 лева.

След оперативно-следствени действия  е установено, че кражбата е дело на 61-годишен мъж от с. Хубавене. Откраднатото е иззето от служителите на МВР. Извършителят на кражбата  е задържан.

 

 

 


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez