*

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОД МВР-ВРАЦА

|
ИНФОРМАЦИОНЕН  БЮЛЕТИН НА ОД МВР-ВРАЦА

 

На 23.09.2020г., след оперативно-следствени действия на служители на РУ Козлодуй, в частен дом в село Гложене, общ. Козлодуй  беше разкрито  помещение оборудвано  за отглеждане на растения от рода на конопа. В таванското помещение на жилището са открити   технически съоръжения, които са иззети от служителите на МВР, а именно: вентилационна система с вентилатор, 9  лампи и свързващи ги въздухопроводи, мобилен климатик снабден с въздуховод,  9 трансформатори, таймер с контакти, въртящи се  вентилатори, устройство за изключване на електромер. В помещението са намерени  и 25 растения с височина до 120 см., засадени  в саксии. Иззета е и зелена листна маса, и съцветия, които при направения полеви  наркотест реагират на канабис. Жилището  е обитавано от 27-годишен жител на същото село. Мъжът е задържан в РУ Козлодуй. Образувано  е бързо полицейско производство.

 

На 23.09.2020г., в частен дом в Комарево, общ.Бяла Слатина  е намерена  и иззета незаконно притежавана ловна пушка и боеприпаси. Жилището  е обитавано от 39-госдишен мъж,криминално проявен и осъждан. Образувано  е бързо полицейско производство.

На 23.09.2020г. за времето от 07.00ч. до 19.00ч., на територията на РУ-Бяла Слатина е проведена специализирана операция с превантивна цел -  противодействие на контрабандата и разпространението на акцизни стоки, наркотични вещества, установяване на водачи управляващи МПС след употреба на алкохол или други упойващи вещества. Проверени са 11  МПС и 16 лица.Съставени са 4 акта  и 1 фиш по закона за движение по пътищата, 1 акт по Кодекса за застраховането.

На 23.09.2020г.,  около 15.05ч. на пътя край село Малорад,  лек автомобил „Ауди“  управляван от 62-годишен мъж от село Борован, неправоспособен водач, блъснал странично  движещ се лек автомобил „БМВ“. Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни. 

На 24.09.2020г. ,в 00.20ч в с.Гложене  е спрян за проверка лек автомобил без регистрационни табели, управляван от 33-годишен мъж от с. Бутан, криминално проявен и осъждан. Пробата за алкохол е положителна- 2,04 промила. Водачът е задържан в  РУ Козлодуй. Образувано  е бързо полицейско производство за извършено престъпление по чл.343б ал.1 НК.

На 23.09.2020г. около 10.50 часа в гр.Козлодуй е извършена проверка на водача на лек автомобил „Ауди“. Автомобилът е бил управляван от 18-годишен  неправоспособен водач  от същия град. Регистрационните табели са иззети.

 

            На 24.09.2020г.,  около 00.10ч в с.Гложене, лек автомобил „Фолксваген“ управляван от 19-годишен жител на село бутан, неправоспособен водач, блъснал паркиран лек автомобил. Установено  е, че  регистрационните табели на автомобила са издадени за друго МПС. Образувано  е досъдебно производство.

 

На 23.09.2020г., на територията на РУ Оряхово е проведена специализирана операция  с цел противодействие на конвенционалната престъпност в малките населени места, контрол на пътното движение. Проверени са 22 автомобила и 34  лица. Съставени са 13 фиша по Закона за движение по пътищата.

 


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez