*

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОД МВР-ВРАЦА

|
ИНФОРМАЦИОНЕН  БЮЛЕТИН НА ОД МВР-ВРАЦА

 

На 15.09.2020г., в 17.12ч. в РУ-Враца  се явили  две 15-годишни лица от гр. Мизия, които заявили, че около 16.00ч. в гр.Враца непознато за тях лице чрез заплахи отнело от тях  95 лева. След бързи издирвателни мероприятия  е установено, че деянието  е извършено от 18-годишен жител на гр. Враца,  криминално проявен и осъждано, който се укрил и е обявен  за издирване.

 

 

На 15.09.2020г., в 13.00ч. в гр.Враца е спрян за проверка лек автомобил „Мазда“     управляван от 20-годишен жител на село Осен. Проверката  за употреба на наркотични вещества е показала положителна проба на амфетамин.  Лицето  е задържано  в РУ Враца. Образувано  е бързо полицейско производство.

 

След оперативно-следствени действия на служители на РУ Бяла Слатина са установили лицата извършили кражба на преносим компютър и 7 футболни топки от Център за подкрепа и личностно развитие в с. Борован. Деянието  е извършено на 25.08.2020г. от две 17-годишни лица от същото село, криминално проявени.

 

На 15.09.2020г., около 19.30ч. в гр.Враца на кръстовище между ул.“Околчица“ и бул.“Мито Орозов“ в гр.Враца катастрофират:  лек автомобил “Мазда“ управляван от 39-годишен  мъж от гр. Враца и лек автомобил БМВ“ с водач 23-годишна жителка на гр. Враца. Пробата за алкохол на водача на „Мазда“-та е положителен- 0,75 промила. Водачът на лекия автомобил „БВМ“  е  с отрицателна  алкохолна проба.

 

На 15.09.2020г., в 21.15ч. в РУ-Враца е получено съобщение от жител на село Три кладенци, който заявил, че открил обгоряла жена  в двора на имота й  в селото, която правила да се загаси. Установено  е, че пострадалата  е 45-годишна жена, която живее на семейни начало  с 52-годишен мъж от селото. В хода на разследването  е установено, че мъжът използвал запалителна течност и подпалил  жената докато спяла,  с цел да я умъртви. Пострадалата е транспортирана в болницата  в гр. Враца, а по-късно е приета  за лечение  в УМБАЛСМ „Пирогов“ – София, в тежко състояние и с опасност за живота.

Мъжът съпричастен към деянието се укрил и е обявен за издирване.  Работата по случая продължава. Образувано  е досъдебно производство.

 

 

 


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez