*

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОД МВР-ВРАЦА

|
ИНФОРМАЦИОНЕН  БЮЛЕТИН НА ОД МВР-ВРАЦА

На 10.09.2020.  е проведено СПО  с  цел противодействие на престъпления свързани с разпространение и притежание на наркотични вещества  и е извършена полицейска проверка на частен дом   в гр.Враца, обитаван от криминално проявеният Ц. Ц. /19г/.  В хода на извършената проверка в жилището се намериха 4,5 гр. суха листна маса която при направения полеви наркотест реагира на „Канабис”.

По случая в РУ-Враца е образувано ДП.  Ц. Ц. е задържан в РУ-Враца за срок до 24ч.

 

На 10.09.2020г. е проведено СПО с цел противодействие на престъпления свързани с разпространение и притежание на наркотични вещества и е извършена полицейска проверка на частен дом находящ се в гр.Криводол, обитаван от криминално проявеният и осъждан Г. Р. /53г/. В хода на извършената проверка в стая на жилището се намери 2 бр. полиетиленови плика  съдържаща зелена суха листна маса с характерен мирис на канабис, с приблизително тегло около 25 гр. общо.При извършеният полеви наркотест зелената листна маса реагира на „Канабис”. По случая в РУ-Враца е образувано ДП. Г. Р. е задържан в РУ-Враца за срок до 24ч.

 

На 10.09.2020г. в хода на СПО с цел противодействие на престъпления свързани с разпространение и притежание на наркотични вещества е извършена полицейска проверка на частен дом находящ се в гр.Криводол, обитаван от криминално проявеният и осъждан М. Т. /28г/ от гр.Криводол. В хода на извършената проверка в стая на жилището се намери 1 бр. полиетиленов плик  съдържаща зелена суха листна маса с характерен мирис на канабис, с приблизително тегло около 4 гр. и 2 бр. полиетиленови плика съдържащи семена, който по данни на М.Т. са от „канабис“.При извършеният полеви наркотест зелената листна маса реагира на „Канабис”. По случая в РУ-Враца е образувано ДП.  М. Т. е задържан в РУ-Враца за срок до 24ч.

 

На 10.09.20 в РУ Б.Слатина се е явил А.,К. /36г/ от гр.Кукфилд,Обединено Кралство Англия който е заявил ,че за времето  от месец март до 08.09.20 в  с.Галиче  от двор в дом негова собственост НИ  е извършил кражба на товарен а-л Форд Транзит и след взломяване  катинар  на  врата проникнал в домът откъдето е извършил кражба на  моноблок фаянсов, бойлер 80 литра, „телевизор -28 инчов , климатик и др. вещи.

Започнато е ДП по описа на РУ Б.Слатина.

 

На 10.09.2020 г. към 22.40ч. на път с.Търнак в посока гр.Б.Слатина катастрофира като излиза в дясно по посока на движението си и се преобръща в земеделски блок лек а-л „Нисан Примера“ ,управляван от П. В. /19г/ от с.Търнак -неправоспособен водач.

Водача е прегледан в ЦСМП-Б.Слатина и освободен с натъртвания и охлузни рани по тялото ,без опасност  за живота. Изпробван е за употреба на алкохол с Дрегер Алкотест 7510+ който е отчел отрицателен резултат.

Щети по  МПС за около 1500 лв.

Причини- Несъобразена скорост с пътните условия /намалена видимост/.

 

На 11.09.2020 г. към 00.40ч. на път с.Алтимир в посока с.Борован катастрофира като излиза в дясно по посока на движението си и се блъска в крайпътно дърво, лек а-л „Форд Ц-Макс“  управляван от Н. Н. /19г/ от с.Търнава-водач кат. В.

Водача е прегледан в ЦСМП-Б.Слатина и освободен с натъртвания и охлузни рани по тялото ,без опасност  за живота. Изпробван е за употреба на алкохол с Дрегер Алкотест 7510+ който е отчел отрицателен резултат.

Щети по  МПС за около 2000 лв.

Причини- Несъобразена скорост с пътните условия /намалена видимост/.

 

На 10.09.20 е получено съобщение от П.П.,че в землището на с.Борован в земеделски блок с царевица негова собственост е открит изгорял лек а-л „ Фолксваген Голф 3“ собственост на П. Д. /18г/ от с.Бъркачево.Извършен е оглед..Причини и щети в процес на изясняване.  Започнато е ДП.

 

На 10.09.2020г. около 11.05ч. на път II-16 става ПТП при което се сблъскват странично т.а „МАН“ ТГА 18.460 с прикачено полуремарке, управляван от В. Д. /65г/ от гр.Радомир–/същият напуска мястото на ПТП, установен в района на гр.Враца около 11.40ч./ и т.а Рено Премиум“ с полуремарке, управляван от В. П. /46г/ от гр.София.

Убити няма.Леко ранен е водача В.П. ,получил порезна рана на лява ръка-обслужен от ФСМП на място.

Причини:навлизане в лентата за насрещно движение от страна на водача В.Д.

Щети по МПС около 300 лв.Извън МПС няма

Водачите са изпробвани за употреба на алкохол с техн.средство „Алкотест Дрегер“7510-пробите са отрицателни .На водача В.Д. е съставен акт по ЗДвП,издаден протокол за ПТП.

 

На 11.09.2020 год. около 00.05 ч. чрез тел. 112 в ОДЧ на РУ – Козлодуй е получен сигнал от жител от с.Михайлово– пазач във зърно база находяща се в с.Михайлово, който е заявил,  че на неохраняем паркинга пред зърно базата гори лек автомобил. Пожарът е загасен от служители на УПБЗН - Хайредин. След извършеният оглед на местопроизшествието се установи, че е изгорял напълно л.а. Форд-Фокус собственост на Р. Д. /42г/ от гр.Монтана. Автомобила няма застраховка пълно автокаско. Причини и щети в процес на изясняване.

По случая в РУ Козлодуй е образувано ДП.

 

                За времето от 06.00ч. на 10.09.2020 г. до 06.00ч. на 11.09.2020г. на територията обслужвана от ОД на МВР Враца са проведени 3 СПО. Проверени са 69 лица и 42 МПС. Съставени са 6 акта по ЗДВП,1 акт по ЗБЛД и 22 фиша .

 

 


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez