*

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОД МВР-ВРАЦА

|
ИНФОРМАЦИОНЕН  БЮЛЕТИН НА ОД МВР-ВРАЦА

 

На 07.07.2020г., в 00:55ч. в РУ-Враца е получено съобщение, че в гр. Враца, бул„Мито Орозов“, неизвестно лице отвлякло против волята й 20-годишна жителка на гр. Ботевград. След бързи оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че съпричастен към извършеното  е 20-годишен жител на гр. Ботевград. Двете лица са установени и разпитани, извършителят на деянието  е задържан в РУ Враца.

 

 

На 06.07.2020г., за времето  от 16.00ч. до 24.00ч. на територията на гр.Враца – център, с.Паволче, с.Челопек, с.Згориград, с.Лиляче, с. Бели извор, с.Власатица, е проведена специализирана полицейска операция с цел проверки за наличие на стоки без акцизен бандерол, повишаване чувството за сигурност на гражданите, противодействие на битовата престъпност, превантивни мерки срещу престъпления от всякакъв вид. Проверени са 15 лица и  9 МПС.Установени са 6 нарушения на Закона за движение по пътищата.

 

На 06.07.2020 г., за времето от 07.00ч. до 19.00ч. на територията на РУ-Бяла Слатина е проведена специализирана операция с превантивна цел -  противодействие на контрабандата и разпространението на акцизни стоки, наркотични вещества, установяване на водачи управляващи МПС след употреба на алкохол. Проверени са 8 МПС и 9 лица. Съставени са  1 акт по Кодекса за застраховането  и 1 акт по Закона за движение по пътищата.

 

На 06.07.2020г., в РУ-Козлодуй е постъпил сигнал от  жител на гр. Козлодуй, който заявил, че неизвестно лице откраднало коза негова собственост.  Полицейските служители са установили, че деянието  е извършено от  34-годишна жена от гр. Козлодуй.  Животното е намерено  и върнато на собственика.

 

На 06.07.2020г.,  около 09:30ч. в района на село Горно Пещене катастрофират: лек автомобил „Субару“ лек автомобил „Форд“. Причина за катастрофата- неправилно изпреварване от страна на водача на лекия автомобил“ Субару“, 30-годишен мъж от с.Тишевица, неправоспособен водач. Убити няма. Пробите за алкохол на водачите  са отрицателни.

 

На 06.07.2020г., в 16.35ч. в с.Рогозен е спрян за проверка лек автомобил управляван от 34-годишен жител на с.Мърчево, общ.Бойчиновци. Установено  е, че водачът не притежава свидетелство за правоуправление на МПС. Регистрационните табели са свалени, съставен  е акт по Закона за движение по пътищата.

 

На 06.07.2020г., за времето от 10.00ч. до 22.00ч. на територията на РУ Козлодуй е проведена специализирана операция с цел: предотвратяване, пресичане и разкриване на правонарушения, установяване и задържане на извършители на противоправни деяния, оказване въздействие върху поведението на водачите на МПС управляващи след употреба на алкохол. Проверени са 95 МПС и 108 лица. Констатирани са 22 нарушения, за които са съставени 4 акта и 13 фиша по Закона за движение по пътищата, 5 акта по Закона за българските лични документи. В операцията са участвали служители на РУ Козлодуй  и служители на ЗУ“Жандармерия“.

 

На 06/07.07.2020г., на територията на РУ Оряхово е проведена специализирана операция по линия на  противодействие на конвенционалната престъпност в малките населени места, опазване на обществения ред, контрол на пътното движение.  Проверени са  9  автомобила и 17 лица. Съставени са 11 ел.фиша по Закона за движение по пътищата.

 

 

 

 


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez