*

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОД МВР-ВРАЦА

|
ИНФОРМАЦИОНЕН  БЮЛЕТИН НА ОД МВР-ВРАЦА

 

На 28.05.2020г., в 08.40ч. в гр.Враца  е спрян за проверка лек автомобил  управляван от 40-годишен мъж от село с.Синаговци, обл. Видин.Пробата  за употреба на наркотични и упойващи вещества е отчела положителен резултат на метадон. Мъжът  е задържан в РУ Враца. Образувано  е бързо полицейско производство.

 

 

На 28.05.2020г., при проверка  в частен дом в село Лиляче, обитаван от лице поставено  под домашна карантина,  е установено, че същото не е на адреса.  Образувано  е бързо полицейско производство. Случаят  е докладван в районна прокуратура-Враца.

 

На 28.05.2020г., за времето от 16.00ч. до 24.00ч. на територията на с.Чирен, с.Девене, с.Три кладенци, с.Баница, с.Оходен, с.Мало Пещене, е проведена специализирана полицейска операция с превантивна цел. Извършени са проверки на 12 лица  и  7 МПС. Установени са 3 нарушения на Закона за движение по пътищата.

Специализирана операция със същата цел е проведена и на територията на УП Криводол, където са извършени проверки на 27 лица и 15 МПС. Установени са две нарушения на ЗДвП.

 

На 28.05.2020г.,  на територията на РУ-Бяла Слатина е проведена специализирана операция с цел ограничаване на битовата престъпност,  груби нарушения на общественият ред. Проверени са 40 МПС и 79 лица. Съставени са 2 акта и 9 фиша по Закона за движение по пътищата, 2 акта по Закона за българските лични документи.

 

На 28.05.2020г., по време на операция по линия „Противодействие на разпространението на акцизни стоки без български акцизен бандерол“, на Кооперативен пазар-Мездра  е извършена проверка на жител на село Буковлък. Намерени  и иззети са 5 плика съдържащи ситно нарязан тютюн. Съставен  е акт по Закона за акцизите  и данъчните складове.

 

На 28.05.2020г. на територията обслужвана от РУ-Мездра е проведена операция  с цел осигуряване безопасността на движението, ограничаване предпоставките за настъпване на тежки пътнотранспортни произшествия и нарушения на Закона за движение по пътищата.

Проверени са 15 МПС и 18 лица. Съставени са 5 фиша по Закона за движение по пътищата.

 

На 28.05.2020г., в 16.40ч. в с.Гложене е спрян за проверка товарен автомобил „Фолксваген“, управляван от  37-годишен жител на гр.Козлодуй. Установено  е, че регистрационните табели са издадени за друго МПС, а водачът е неправоспособен. В автомобила са открити 3.5 куб.м. пространствена дървесина за огрев без превозен билет и без поставена горска марка. Образувано  е досъдебно производство.

 

На 28.05.2020г., в 20.30ч. по време на обход в местността „Матеев геран“, служители на РУ Козлодуй установили спрял лек автомобил, като на шофьорското място бил 28-годишен мъж от гр. Мизия. В автомобила  е намерено пликче със суха листна зелена маса и саморъчно направена цигара. При извършеният полеви наркотест веществото от цигарата и листната маса показали положителен резултат на кетамин. Образувано   е бързо полицейско производство.

 

На 28.05.2020 г.,  за времето от 10.00ч. до 22.00ч. на територията на РУ-Козлодуй е проведена специализирана  операция с цел противодействия каналджийството и трафика хора,  противодействие на битовата престъпност в малките населени места. Проверени са  75 МПС и 101 лица. Съставени са 3 акта по закона за българските лични документи, 3 акта и 7 фиша по Закона за движение по пътищата. В операцията са участвали  служители на РУ Козлодуй  и служители на ЗУ“Жандармерия“.

 

На 28.05.2020г., по време на специализирана операция на територията на РУ Оряхово,  в частен дом в село  Липница са намерени 4 пакета съдържащи ситно нарязан тютюн без акцизен бандерол.

 

На 28.05.2020 г., в 07.55 часа в гр.Мизия е проверен Установено  е, че водачът  е неправоспособен. Регистрационните табели са свалени, съставен  е акт по Закона за движение по пътищата.

 

За времето от 08.30ч. на 28.05.2020 г. до 06.00ч. на 29.05.2020г., на територията на РУ Оряхово е проведена операция  с цел противодействие на конвенционалната престъпност в малките населени места, опазване на обществения ред, контрол на пътното движение. Съставени са 1 акт и 25 ел. фиша по ЗДвП.

 

На 28.05.2020г., около 08:30ч. в РУ-Роман е получен сигнал за разбита дървена порта на гробищния парк в с. Радовене, повреден надгробен паметник и разхвърлени дървени кръстове и венци с цветя в целия гробищен парк.  Полицейските служители са установили, че деянието  е извършено от три лица на възраст от 16г.-19г., от с. Радомирци, обл. Плевен, с. Ставерци, обл. Плевен, гр. Правец. От снетите сведения е установено, че лицата отишли до гробищния парк с цел да търсят алкохол, но паради факта, че вратата водеща към гробищния парк е била заключена, същите я взломили, повредили един надгробен паметник и  разхвърляли дървени кръстове и венци. Трите лица са задържани в РУ-Роман.

 

На 27.05.2020г.,  в РУ- Роман е получен сигнал  за кражба на дървена стълба от частен имат в гр. Роман. Полицейските служители са установили, че деянието  е извършено от 18-годишно, криминално проявено  и осъждано лице от гр.Роман, в съучастие с други две лица от гр.Роман и от гр.Исперих. Извършителите са задържани  в РУ Роман.

 

 

 


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez