*

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОД МВР-ВРАЦА

|
ИНФОРМАЦИОНЕН  БЮЛЕТИН НА ОД МВР-ВРАЦА

 

На 14.05.2020., в  УП-Борован е постъпил сигнал за кражба на електрожен от база на  земеделска кооперация в село Борован. Деянието  е извършено в периода от 10.05.2020г. до 14.05.2020г. Полицейските служители са установили, че кражбата  е дело на 65-годишен мъж от село Добролево. Електроженът  е открит и върнат на собственика. Образувано  е досъдебно производство.

 

 

На 14.05.2020г., на територията на РУ-Бяла Слатина е проведена специализирана операция с цел: противодействие на контрабандата и разпространението на акцизни стоки, наркотични вещества, битовата престъпност, проверки за нарушаване на наложена карантина в домашни условия. Проверени са 18 МПС и 24 лица.Съставени са 91 ел.фиша по Закона за движение по пътищата, 3 акта по Закона за българските лични документи.

 

След оперативно-следствени действия на служители на УП Криводол е установено лицето, което на 08.03.2020г. счупило предно панорамно стъкло и две странични стъкла на лек автомобил, паркиран на улица  в село Галатин. Деянието  е извършено от 20-годишен жител на същото село.

 

На 14.05.2020г., по време на специализирана операция в гр. Мездра, на улица  в града  е извършена проверка на лице от село Буковлък, обл.Плевен. Иззети са три плика съдържащи ситно нарязан тютюн без български акцизен бандерол. Съставен  е акт по Закона за акцизите  и данъчните складове. Проверката  е извършена в рамките на специализирана операция с цел „Противодействие на разпространението на акцизни стоки без български акцизен бандерол“.

 

На 14.05.2020г.,  на територията на РУ-Мездра е проведена специализирана операция с цел осигуряване безопасността на движението, ограничаване предпоставките за настъпване на тежки пътнотранспортни произшествия и нарушения на Закона за движение по пътищата.

Проверени са 41 лица и  29 МПС. Съставени са 9 фиша по Закона за движение по пътищата  и 1 акт по Кодекса за застраховането.

 

На 14.05.2020г., в РУ-Козлодуй е получен сигнал от 21-годишна жена от село Бутан, която заявила, че жител 23-годишен на същото село отнел от нея 50 лева. При пристигането на полицейски екип в селото, извършителят на деянието се укрил, но след издирвателни мероприятия на полицейските служители  е установен и задържан.  Образувано  е досъдебно производство.

 

На 14.05.2020г.,на територията на РУ-Козлодуй е проведена специализирана операция с цел: противодействие на конвенционалната престъпност, трафик на хора, противодействие на битовата престъпност, оказване въздействие върху поведението на водачите на МПС. Проверени са 25 МПС и 27 лица. Констатирани са 4 нарушения, за които са съставени 3 акта по Закона за движение по пътищата, 1 акт по Кодекса за застраховането.

 

 

На 14.05.2020год., на територията на РУ Оряхово е проведена операция по линия противодействие на престъпления свързани с разпространението на акцизни стоки и противодействие на конвенционалната престъпност.Извършени са проверки в търговски обекти в частни къщи. В жилище в гр.Мизия е намерен  и иззет тютюн без български акцизен бандерол.

 

На 14.05.2020год., по време на специализирана операция по линия противодействие на престъпления свързани с незаконно притежание на взривни вещества, огнестрелни оръжия и боеприпаси, в частен дом в село Камено поле са намерени  и иззети  боеприпаси /патрони/ 22 калибър, без надлежно разрешително. Случаят  е докладван в Районна прокуратура-Мездра.

 

На 14.05.2020г., около 08:30ч. в РУ- Роман е получен сигнал от жител на същия град, който заявил, че  около 08.00 часа негов познат от село Глава, обл. Плевен, откраднал от жилището му 80 лева. Полицейските служители са издирили и задържали извършителя- 62-годишен мъж, криминално проявен за кражби  и измами.

 

 


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez