*

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОД МВР-ВРАЦА

|
ИНФОРМАЦИОНЕН  БЮЛЕТИН НА ОД МВР-ВРАЦА

 

На 13.05.2020г., на територията на община Бяла Слатина е проведена специализирана полицейска операция с цел противодействие на незаконната миграция. В село Ботево  е установен 32-годишен мъж от село Липница, обявен за общодържавно издирване. В хода на операцията не са установени незаконно пребиваващи чужди граждани.

 

                                   

На 13.05.2020г., около  към 14.30ч. на разклона  за с.Чирен катастрофирали:  мотоциклет „Хонда“ управляван от 17-годишен жител на гр.Белене, неправоспособен водач, който блъснал движещ се пред него лек автомобил “Тойота“. Тежко ранен е водачът на мотоциклета, който  е настанен  в МБАЛ „Хр.Ботев“. В болницата  е настанена и 61-годишна жена, която пътувала  в лекия автомобил.  Водачът на мотоциклета не е изпробван за употреба на алкохол поради физическото му състояние,  издадени са талони за кръвни проби за алкохол и за наркотици. Пробата за алкохол на водача на лекия автомобил е отрицателна. Образувано  е досъдебно производство.

 

На 13.05.2020г., около  към 18.30ч. в с.Нефела,лек автомобил  „Мерцедес“ управляван от 27-годишен мъж от село Баурене, катастрофирал в метална ограда на частен имот. Установено  е ,че водачът е неправоспособен, пробата за наркотични вещества е показа положителен резултат за употреба на канабис.

 

На 13.05.2020г., в  19.20 часа  в с.Чирен е спрян за проверка  мотопед без регистрационна табела, управляван от 17-годишен жител на същото село, неправоспособен водач. Образувано  е бързо полицейско производство.

 

На 13.05.2020 г,  за времето от 16.00ч. до 19.00ч.   на територията на РУ-Бяла Слатина е проведена специализирана операция с цел контрол на пътното движение.  Проверени са 18 МПС и 24 лица Съставени са 18 ел.фиша за превишена скорост.

 

На  13.05.2020г., в РУ-Мездра е получен  сигнал от жител на село Цаконица, който заявил, че на 12.05.2020г. неизвестно за  лице откраднало от имота му 15 зайци 1 тенекия с пчелен мед.  Полицейските служители са установили, че кражбата  е извършена от 50-годишен мъж от село Камено поле, криминално проявен  и осъждан. Мъжът е задържан  в РУ Мездра.

 

На 13.05.2020год., служители на РУ Оряхово извършили проверки на търговски обекти и частни домове, в рамките на специализирана операция за противодействие на битовата престъпност; престъпления свързани с разпространението на акцизни стоки. В частен дом в гр.Мизия  са намерени  и иззети незаконно притежавани: пистолет, пушка  и боеприпаси. Образувано  е досъдебно производство. В друг частен дом в същия град, полицейските служители са иззели плик съдържащ ситно нарязан тютюн, без български акцизен бандерол.

 


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez