*

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОД МВР-ВРАЦА

|
ИНФОРМАЦИОНЕН  БЮЛЕТИН НА ОД МВР-ВРАЦА

 

За времето от 14:00ч. на 08.05.2020г. до 02:00ч. на 11.05.2020 г., на територията на общините Враца и Криводол  беше проведена  специализирана  операция  с цел  осигуряване безопасността на движението по пътищата след отпадане на изградените КПП,  контрол на рязкото увеличение на интензивността на движението по основните пътни артерии. Служители на Пътна полиция и колегите им от РУ Враца извършиха проверки на 167 автомобила и 321 лица. Констатирани са 65 нарушения по ЗДвП, съставени са 12 акта и 50 фиша.

 

 

На 11.05.2020г., на територията на РУ Враца е проведена специализирана операция  с цел противодействие на престъпления свързани с разпространение и притежание на наркотични вещества. След оперативно-следствени действия са  проведени заградителни мероприятия и в  19:45ч. на улица  в гр. Враца е спрян за проверка лек автомобил „Дачия“, управляван от 31-годишен мъж от гр. Враца.  В автомобила са открити две пликчета съдържащи общо 20 грама бяло вещество, което при направения полеви тест реагира на метамфетамин. Мъжът е задържан в РУ Враца. Образувано  е бързо полицейско производство.

 

На 11.05.2020 г., на територията на РУ-Бяла Слатина е проведена специализирана операция  с превантивна цел: противодействие на контрабандата и разпространението на акцизни стоки, наркотични вещества, битовата престъпност,  проверки за нарушаване на наложена карантина в домашни условия  Проверени са 10 МПС и 26 лица.Съставени са 1 акт и 2 фиша по Закона за движение по пътищата, 2 акта по Закона за българските лични документи.

 

На 11.05.2020г., при проверка на частен адрес в село Хърлец, общ.Козлодуй, служители на РУ Козлодуй са намерели  и иззели  боеприпаси/патрони/ от различен калибър и газов пистолет.  Оръжието  и боеприпасите са незаконно притежавани. Помещението  е обитавано от 19-годишен жител на същото село. Случаят е докладван в Районна прокуратура Козлодуй.

 

На 11.05.2020г., на територията на РУ Оряхово е проведена специализирана операция с цел: противодействие на конвенционалната престъпност в малките населени места, опазване на обществения ред, контрол на пътното движение. Проверени са 9 автомобила и 49 лица. Съставени са 36 ел. фиша по Закона за движение по пътищата.

 

 

 


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez