*

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОД МВР-ВРАЦА

|
ИНФОРМАЦИОНЕН  БЮЛЕТИН НА ОД МВР-ВРАЦА

 

На 29.04.2020год., след оперативно-следствени действия на служители на РУ Козлодуй е извършена проверка в местност между селата Бързина и Рогозен. Установен е изкопан ров и около него кирки и лопати. Недалеч от мястото са открити два леки автомобила, за които  е установено, че са собственост на двама жители на село Рогозен. В една от колите  е намерен метал детектор. След допълнителни издирвателни  мероприятия са установени 4 криминално проявени лица от село Рогозен. В жилищата на въпросните лица  са  извършени проверки. Работата по случая продължава.

 

;

На 29.04.2020г., в 20.30ч.  на улица  в гр. Враца е извършена проверка на 19-годишно лице от гр. Враца и на 16-годишен жител на гр. Ботевград. По време на проверката, едно от лицата изхвърлило сгъвка съдържаща суха листна маса-канабис. Образувано  е досъдебно производство.

 

На 29.04.2020г., служители на РУ Бяла Слатина са образували бързо полицейско производство срещу 22-годишен жител на село Попица, който  на същата дата нарушил  наложената му карантина  в домашни условия. Уведомена  е Районна прокуратура  Бяла Слатина.

 

На 30.04.2020год., в  00.15 часа в с.Михайлово е спрян за проверка лек автомобил управляван от жител на село Михайлово. Установено  е, че водачът управлява МПС без  свидетелство за правоуправление, с влязло в сила постановление за административно наказание, а регистрацията на автомобила е служебно прекратена. Съставени са 2 акта по Закона за движение по пътищата, 1 акт по Кодекса за застраховането. Регистрационните табели на автомобила са свалени.

 

На 29.04.2020г.,  в РУ- Роман е получен сигнал за кражба на телевизионен приемник от  къща в гр.Роман. Полицейските служители са установили, че деянието  е извършено от 21-годишен жител на същия град. Телевизорът  е намерен от служителите на МВР и върнат на собственика.

 

На 29.04.2020г. в 10.30ч. в УП-Мизия е получен сигнал от жител на същия град, който заявил, че неизвестно лице използвайки невниманието му, откраднало от него златен накит.  

След оперативно-следствени действия  е установено, че извършител е 34-годишна жителка на същия град. Откраднатото  е намерено от служителите на МВР и върнато на собственика.

 

На 29.04.2020г., в 20.00ч.  в с.Лиляче  е спрян за проверка мотоциклет без регистрационна табела, управляван от жител на гр. Враца. Установено  е, че мотопедът не е регистриран. Образувано  е досъдебно производство.

 

 

На 29/30.04.2020г., на територията на РУ Оряхово е проведена специализирана операция с цел противодействие на конвенционалната престъпност в малките населени места, провеждане на мероприятия за контрол на въведените противоепидемични мерки.

Проверени  са 8 автомобила и 15  лица. Съставени са   3 акта по Закона за здравето, 1 акт по Закона за българските лични документи, 10 ел.фиша по ЗДвП.

 

На 29.04.2020г., служители от група „Миграция“ при ОД МВР Враца проведоха специализирана операция  с цел противодействие на незаконната миграция. Проверени са 6 лица от рискови държави, 8 места за подслон, търговски обекти, ТИР-паркинги. Не са установени незаконно пребиваващи чужди граждани.

 

На 29.04.2020г.,  на територията на РУ-Бяла Слатина е проведена специализирана операция  с превантивна  цел: противодействие на контрабандата и разпространението на акцизни стоки, наркотични вещества, битовата престъпност, нарушаване на наложена карантина в домашни условия. Проверени са 16 МПС и 24  лица.Съставени са 1 акт и 25 ел.фиша по ЗДвП.

 

 

 


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez