*

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - ВРАЦА

|
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - ВРАЦА

 

На 19.03.2020г. от 14.00ч. до 22.00ч., на територията на УП Криводол е проведена специализирана полицейска операция с цел  противодействие на битовата престъпност, превенция и противодействие на престъпления свързани с разпространение и употреба на наркотични вещества. Проверени са 27  лица и 18 МПС. Установени са 3 нарушения на Закона за движение по пътищата.

 

 

На 19.03.2020 г., за времето от 07.00ч. до 19.00 ч. на  територията на РУ-Бяла Слатина е проведена  полицейска операция  с превантивна цел: противодействие на контрабандата и разпространението на акцизни стоки, установяване на водачи управляващи МПС след употреба на алкохол или други упойващи вещества, проверки на МПС за нелегални мигранти.  Проверени са 13 МПС и 18 лица. Съставени са два акта- 1 по Закона за Движение по пътищата  и 1 акт по Закона за българските лични документи.

 

На 19/20.03.2020г., на територията на РУ Оряхово е проведена операция с цел установяване на чужди граждани на територията на Република България. Извършени проверки  в хотели,  места за подслон,   ТИР паркинги. Нарушения не са установени.

 

На 19.03.2020г.,  в 20:20 часа в РУ- Роман е получено съобщение за блъсната от влак жена  в района на спирка Радовене. Установено е, че блъснатата жена е 30-годишна. В близост до трупа са намерени  части от труп на мъртво домашно животно – бивол. Установено е, че жената е била пастир на стадо биволи, които отглеждала в село Радовене,  част от които била  тръгнала да прибира. Образувано  е досъдебно производство.

 

 

 


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez