*

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - ВРАЦА

|
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - ВРАЦА

На 21.10.2019г., за времето от 16.00ч. до 24.00ч. на територията на гр.Враца ,с.Паволче, с.Челопек, с.Згориград, с.Лиляче, с.Бели извор, с.Власатица, е проведена специализирана полицейска операция с цел установяване на малолетни и непълнолетни лица в и около нощните увеселителни питейни заведения, проверки за наличие на стоки без акцизен бандерол, противодействие на битовата престъпност, превантивни мерки срещу престъпления от всякакъв вид. Проверени са 29 лица, 9 МПС , 7 питейни заведения, районите около училищни сгради. Съставени са 7 фиша по ЗДвП.

 

На 21.10.2019г., при проверка в частен имот в село Враняк, служители на РУ Бяла Слатина са открили 2,5 кубически метра  незаконно придобит дървен материал, без документ за произход. Дървата са иззети от служители на Регионална дирекция по горите- Берковица. Образувано   е бързо полицейско производство.

 

На 20/21.10.2019 г., на територията на РУ-Бяла Слатина е проведена специализирана операция с цел превантивна дейност: противодействие на контрабандата и разпространението на акцизни стоки- тютюнeви изделия и алкохолни напитки без акцизен бандерол, наркотични вещества, установяване на водачи управляващи МПС след употреба на алкохол, осигуряване на добър обществен ред. Проверени са 45 лица и 17 МПС. Съставени са 2 акта и 35 ел. фиша по ЗДвП.

 

На 21.10.2019г., при проверка в частен дом в село рогозен, полицейските служители са намерили и иззели самоделно изработена пушка. Образувано е бързо полицейско производство.

На 21.10.2019г. в 16.30ч. по времена специализирана операция в гр. Козлодуй, при проверка на лек автомобил „Ауди“, управляван от жител на същия град, е установено, че водачът не притежава свидетелство за провоуправление и има влязло в сила наказателно постановление за същото деяние. Регистрационните табели на автомобила са свалени и иззети. Образувано е бързо полицейско производство.

На 21.10.2019г., в  21.25ч. в гр. Козлодуй е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген“, управляван от жител на гр. Козлодуй, криминално проявен и осъждан. При извършената проверка е установено, че автомобила е със служебно прекратена регистрация, а водачът не притежава свидетелство за правоуправление. Регистрационните табели на автомобила са свалени и иззети. Съставени са 2 акта по ЗДвП.

За времето от 08.30ч. на 21.10.2019 г. до 06.00ч. на 22.10.2019г., на територията на РУ Оряхово е проведена специализирана операция с цел противодействие на конвенционалната престъпност в малките населени места, опазване на обществения ред, контрол на пътното движение с цел установяване на неправоспособни водачи. Проверени са 10 автомобила и 19 лица. Констатирани са 14 нарушения, за които са съставени 9 ел.фиша по ЗДвП, 1 акт по Наредба на Община Оряхово, 2 акта по ЗБЛД


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez