*

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - ВРАЦА

|
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - ВРАЦА

На 15.10.2019г., в 12.50ч. в гр.Враца е спрян за проверка лек автомобил „Опел“, управляван от 30-годишен мъж от гр.Враца. Проверката за употреба на наркотични вещества е отчела положителна проба на канабис. Водачът е задържан в РУ Враца. Образувано е бързо полицейско производство.

 

На 16.10.2019г., в 03.35ч. гр.Враца е спрян за проверка лек автомобил“ БМВ“, управляван от 30-годишен жител на гр. Враца При извършената проверка с техническо средство уредът отчел положителна проба за употреба на амфетамин. Водачът е задържан в РУ Враца. Образувано е бързо полицейско производство.

 

На 15.10.2019г. в РУ-Враца е получен сигнал за кражба на кон, извършена на 13.10.2019 г. от пасище в района на селото. След проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ Враца е установено, че кражбата е извършена от жител на село Върбешница. Мъжът е задържан в РУ Враца.

 

На 14/15.10.2019 г., на територията на РУ-Бяла Слатина е проведена специализирана операция с цел: противодействие на контрабандата и разпространението на акцизни стоки-тютюнeви изделия и алкохолни напитки без акцизен бандерол, наркотични вещества, установяване на водачи управляващи МПС след употреба на алкохол или други упойващи вещества. Проверени са 31 МПС и 31 лица. Съставени са 4 акта по ЗДвП.

 

На 15.10.2019г., в на територията на РУ Мездра е проведена специализирана операция по линия „Противодействие разпространението на наркотици“. След оперативно-следствени действия е извършена проверка на 17-годишен жител на гр. София, криминално проявен, с временен адрес в гр. Мездра. При обиска е намерено пликче съдържащо суха листна маса- „чай за пушене“. При последваща проверка в жилище обитавано от същото лице са намерени 12 пликчета съдържащи „чай за пушене“и електронна везна. Лицето е задържано в РУ Мездра. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

 

На 15.10.2019 г., на територията на РУ-Мездра е проведена специализирана операция с цел осигуряване безопасността на движението, ограничаване предпоставките за настъпване на тежки пътнотранспортни произшествия, извършване на засилени проверките за спазване на правилата за движение от пешеходци, велосипедисти, водачи на двуколесни превозни средства и нарушения на Закона за движение по пътищата. Проверени са 82 лица и 67 МПС. Съставени са 1 акт и 13 фиша по ЗДвП.

 

На 15/16 2019г., на територията на РУ Оряхово е проведена специализирана операция с цел противодействие на конвенционалната престъпност в малките населени места, опазване на обществения ред, контрол на пътното движение с цел установяване на неправоспособни водачи. Проверени са 15 автомобила и 23 лица. Съставени са 1 акт и 11 фиша по ЗДвП.

 

На 15.10.2019г., около 14.30ч. на кръстовището на ул.“Околчица“ и ул.“Европа“ в гр. Враца катастрофират лек автомобил “Мерцедес“ и лек автомобил „Опел Астра“. Ранена е 15-годишна пътничка от лекия автомобил „Мерцедес“. Причина за катастрофата- преминаване на червен сигнал на светофарната уредба от страна на водача на „Мерцедес“-а.

Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни.

 


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez