*

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - ВРАЦА

|
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - ВРАЦА

На 19.09.19г след получена оперативна информация е извършено претърсване  в гр.Б.Слатина, дом собств. на М.П. на 57г., а обитаван  от Ц. П. на 24г. от гр.Б.Слатина и С. К. на 28г. от с.Бърдарски геран, при което  се намериха и иззеха 149 грама зелена на цвят листна маса и съцветия, който при направеният  полеви  наркотест реагираха на канабис. Лицата са задържани за срок до 24 часа.

Образувано е БПП  по описа на РУ –Б.Слатина.

 

На 19.09.2019г. в 13.34ч. в РУ-Бяла Слатина е получен сигнал  от  служител на ЧЕЗ, че има неправомерно присъединяване към ел.мрежата в с. Нивянин .

От извършената проверка на адреса се установи, че лицето Б. И.  живуща на адреса в с.Нивянин   се е присъединила  неправомерно към ел. мрежата, с което е създала  условия за непълно отчитане на употребената ел.енергия.

По случая е образувано БПП по описа на РУ-Б.Слатина.

               

На 19.09.19г. към 16.00ч.  в гр.Б.Слатина, изхода за гр.Кнежа автопатрул на РУ –Б.Слатина  спират  за проверка мотопед “Zhongneng”, управляван от   Д. М. на 52г. от гр. Кнежа.От извършената проверка се установи, че мотопеда не е регистриран по надлежният ред.

             Започнато е БПП по описа на РУ –Б.Слатина.

  

На 19.09.19г. в 12:40ч. в РУ-Мездра е получено съобщение от управителя на ВЕЦ в гр.Мездра, който е заявил, че са пресечени и липсват кабели от електрическата инсталация на бента на ВЕЦ-а, изграден на коритото на р.Искър. Установено е, че за времето от 16:00ч. на 17.09.2019г. до 11:00ч. на 19.09.2019г. НИ е извършил кражба на кабели от електрическата инсталация на бента с обща дължина около 1000 метра.

Образувано е ДП по описа на РУ-Мездра.

 

На 19.09.2019г. в 11:30ч. по време на СПО в гр.Мездра е извършена проверка в условията на чл.81 от ЗМВР на лицето С. К.  от  с.Буковлък, криминално проявен за държане на акцизни стоки, без български акцизен бандерол. При проверката е установено, че същия носи черен найлонов плик, съдържащ ситно нарязан тютюн, без български акцизен бандерол с общо тегло 1,300 килограма. На лицето е съставен Акт  и протокол по чл.65 от ЗМВР.

По случая в РУ Мездра е образувано ЗМ.

 

На 19.09.19г. около 15.40ч. в с.Войводово авто -патрул на РУ-Оряхово спират за проверка лек а-л „БМВ Х 5“ без регистрационни табели управляван от П. П. от с.Селановци. При извършената справка е установено, че МПС не е регистрирано по съответния ред. На водача е съставени Акт по ЗДвП. Уведомен е РП и дежурен прокурор.

Образувано е ЗМ по описа на РУ-Оряхово.

 

На 19.09.19г. около 08.20ч. в гр.Враца катастрофира като се преобръща извън пътното платно в ляво по посока на движението специален автомобил “МАН“ управляван от Г. М., на 67г. от гр.Враца, водач категория „Д,Е“, стаж-43 год.

Убити няма. Леко ранен е водача със счупена ключица на лява ръка и охлузни рани на главата. Същия е транспортиран до МБАЛ-Враца от екип на ЦСМП, където е прегледан и настанен в ХО на МБАЛ-Враца без опасност за живота.

Причини:движени с несъобразена скорост.

Водача е изпробван за алкохол с техн. средство „Дрегер“, който е отчел отрицателен резултат. Съставен е Акт.

 

На 19.09.19г. около 23.00ч. на кръстовище в гр.Враца, катастрофират като се блъскат л.а.“Мерцедес“ управляван от И. Х. на 31г. от гр.Враца, водач категория „В“, стаж-4г. и л.а. “Ауди“ А4 управляван от П. Б. на 20г. от гр.Враца, водач категория „В“, стаж-1 год.

Убити няма. Ранен е пътника возещ се в л.а.“Ауди“ А. С. на 20г. от с.Рогозен, получил комоцио, настанен в МБАЛ-Враца.

Причини:отнемане на предимство от водача П.Б.

Водачите са изпробвани за алкохол с техн. средство „Дрегер“, който е отчел отрицателни резултати.

 


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez