*

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - ВРАЦА

|
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - ВРАЦА

На 16.09.2019г. около 12.12ч. в гр.Враца, л.а.“Фолксваген пасат“ собственост и управляван от С. Н. /27г/ от гр.Враца, блъска пешеходките М. Ц. /85г/ от с.Тишевица и Р. И. /82г/ от гр.Враца.

Убити – няма. Ранена е пешеходката М.Ц. настанена в ХО на МБАЛ Хр.Ботев гр.Враца без опасност за живота и Р.И.- прегледана в ЦСМП гр.Враца и освободена без наранявания.

Причини: движение назад от водача С.Н. без да се увери ,че пътя зад него е свободен.

Водача е изпробван за алкохол с тех.средство „Алкотест Дрегер“7510, пробата е отрицателна.На водача е съставен АУАН.

Уведомен Деж.следовател.

 

На 16.09.19г. към 18.00ч.  в гр.Б.Слатина е спрян за проверка мотопед, Експлорер. Кракер без поставена рег.табела и данни за собственост, управляван от А. Б. /18г/ от гр.Б.Слатина. От извършената проверка се установи,че водача не притежава СУМПС и мотопеда не е регистриран по надлежният ред. Уведомен Дежурен Прокурор в РП- Бяла Слатина.  Започнато е БПП по описа на РУ –Б.Слатина.

           

На 16.09.2019г. около 22.50 ч. в гр.Б.Слатина, автопатрул на РУ-Б.Слатина спират за проверка лек автомобил „Фолксваген Бора“ собственост и управляван от Д. Х. /25г/ от гр.Червен бряг -правоспособен .Извършена е проверка за алкохол с Дрегер Алкотест 7510+,който е отчел  над 1.2 промила  алкохол  в издишания въздух. Издаден е талон за медицинско изследване. Представен е пред  дежурен лекар в ЦСМП-Б.Слатина където е дал кръв за медицинско изследване.Съставен е АУАН. Д.Х. е задържан за срок до 24 часа.

Започнато е БПП.

 

На 16.09.19 г. около 13.35 ч. в ОДЧ на РУ-Б.Слатина, чрез тел.112 е получен сигнал от жител от гр.Б.Слатина, за възникнал пожар в павилион находящ се в района на Автогарата.  От извършеният оглед се установи,че в гр.Б.Слатина е възникнал пожар в павильон собственост на С. В., вследствие на който са изгорели около 130кв.м ПВЦ плоскости.Пожара е потушен от служители на ПБЗН-Б.Слатина.

            Причини и щети са в процес на изясняване.

            По случая е започнато ДП по описа на РУ-Б.Слатина.

 

           

 


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez