*

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - ВРАЦА

|
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - ВРАЦА

На 12.09.2019. е проведено СПО с цел противодействие на престъпления свързани с разпространение и притежание на наркотични вещества и в тази връзка е извършена полицейска проверка в гр.Козлодуй в ЧД стопанисвано от К. П. /26г/ от гр.Козлодуй.

При извършената проверка в в специално пригоден тайник, се намери полиетиленов плик, съдържащ 10 бр. полиетиленови топчета и електронна везна.

При извършеният полеви наркотест, установеното вещество реагира на „канабис“.

При проведената беседа с К.П. същият заявява, че намерените предмети са собственост на Л. В. /29г/ от гр.Козлодуй.По случая е образувано БП по описа на РУ-Козлодуй.

К.П. и Л.В. са задържани в РУ-Козлодуй за срок до 24часа.

           

На 12.09.2019г. в 14:30ч. на гише „квалификация“ в сектор ПП при ОД на МВР- Враца, се е явила Н. Р. /52г/ от гр. Враца, която е представила комплект документи необходими за преиздаване на СУМПС, като в тях е представила и СУМПС на нейно име. При извършената справка е установено, че представеното от Н.Р. СУМПС е неистинско и същата никога не е притежавала валидно такова.По случая в РУ-Враца е образувано ДП.

 

На 12.09.19г. към 13.30ч.  по време на СПО съвместно със служители на ЗЖУ -Монтана в с. Търнак, е спрян за проверка мотопед, марка – неизвестна. модел RC 50 без поставена рег.табела и данни за собственост, управляван от Л. Ш. /16г/ от с. Търнак.От извършената проверка се установи,че водача не притежава СУМПС и мотопеда не е регистриран по надлежният ред. Започнато е БПП по описа на РУ –Б.Слатина.

            Уведомен Дежурен Прокурор в РП- Бяла Слатина.

 

На 12.09.19г. към 12.30ч.  по време на СПО съвместно със служители на ЗЖУ -Монтана в с. Бъркачево е спрян за проверка мотопед Пиаджо без поставена рег.табела и данни за собственост, управляван от С. М. От извършената проверка се установи,че водача не притежава СУМПС и мотоциклета не е регистриран по надлежният ред.

            Започнато е БПП по описа на РУ –Б.Слатина.

            Уведомен Дежурен Прокурор в РП- Бяла Слатина.

 

На 12.09.2019 г. около 14.30 ч. по време на СПО съвместно със служители на ЗЖУ -Монтана в землището на с.Бъркачево служители на РУ-Б.Слатина установяват и извършват проверка на лек автомобил Фолксваген Пасат, без поставени рег. табели и данни за собственост управляван от неправоспособният М. Н. /31г/ от гр. Б. Слатина, със спътник М. Д. /20г/ от гр.Б.Слатина.От извършената проверка се установи ,че М.Н. превозва около 2 куб. м. дърва без контролна горска марка и превозен билет. М.Н. и М.Д. са задържани за срок до 24ч. в РУ-Б.Слатина. Дървата и автомобила са иззети от служители на ДГС-Враца.

            По случая е започнато БПП по описа на РУ-Б.Слатина.

           

На 12.09.19г. към 18.00ч.  по време на СПО съвместно със служители на ЗЖУ -Монтана в с. Борован е спрян за проверка мотопед „Кимко Динк“ без поставена рег.табела и данни за собственост, управляван от Х. Б. /39г/ от с. Борован. От извършената проверка се установи,че мотопеда не е регистриран по надлежният ред.

            Започнато е БПП по описа на РУ –Б.Слатина.

            Уведомен Дежурен Прокурор в РП- Бяла Слатина.

 

На 12.09.2019г. в 12:30ч, по време на провеждане на СПО на РУ Мездра, по „Противодействие на разпространението на акцизни стоки без български акцизен бандерол“, в гр.Мездра е извършена проверка на С. К. /17г/ от с.Буковлък. При проверката е установено, че същият носи в ръка черен найлонов плик, съдържащ ситно нарязан тютюн, без български акцизен бандерол - общо 0,920 килограма. На С.К. е съставен АУАН по ЗАДС по описа на РУ Мездра и протокол по чл.65 от ЗМВР.По случая в РУ Мездра е образувано ЗМ.

 

На 12.09.2019год. в 09.50 в РУ-Оряхово е получено съобщение от жител от гр. Козлодуй ,който е заявил, че около 05:10 часа на 12.09.2019г. в гр.Оряхово е извършена кражба на съобщителен кабел. При извършената проверка е установено, че в гр.Оряхово

в четири шахти са срязани съобщителни кабели с обща дължина 300 метра на неустановена обща стойност.Извършен е оглед на м-то. Образувано е ДП по описа на РУ-Оряхово.

 

За времето от 06.00ч. на 12.09.2019 г. до 06.00ч. на 13.09.2019г. на територията обслужвана от ОД на МВР Враца са проведени 5 СПО. Проверени са 213 лица и 158 МПС. Съставени са 5 АУАН по ЗДвП, 6 по ЗБЛД и 26 фиша.

 


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez