*

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - ВРАЦА

|
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - ВРАЦА

На 29.07.2019г. в 10.12ч. в РУ-Враца е получено съобщение от жител на с. Девене, който е заявил, че на същата дата през нощта от селскостопанска постройка му е извършена кражба на 15 бр. кокошки.

Образувано ДП.

 

На 29.07.19г. в 04.25ч. в РУ-Враца е получено съобщение от жител на гр.Враца, който е заявил, че на същата дата към 04.20ч. Н.Л. е увредило чрез запалване ползвания от него л.а.“Ф-н Туран“, паркиран на неохраняем паркинг в гр.Враца. Пожара е загасен от служители на РСПБЗН-Враца. Напълно е изгорял салона на автомобила и задната част.

По случая в РУ-Враца е образувано ДП.

 

В РУ Враца е депозирана жалба от жител на гр. Враца, който заявява, че на 03.05.2019 година в магазин в гр. Враца му е извършена кражба на мобилен телефон.

По този повод е образувано ДП.

От проведените ОИМ и ПСД се установи, че извършител на престъплението е М. Г. /20г./ от гр. Враца. Телефона е намерен и предаден с протокол за доброволно предаване.

 

На 29.07.2019г. към 16.55ч. в гр.Враца автопатрул спират за проверка лек автомобил „БМВ“, без да е регистриран по надлежния ред. При последвалата проверка е установено, че автомобила се управлява от В. М./29г./ от гр.Враца.

В РУ-Враца е образувано БП.

 

На 29.07.2019г. около 14.30 часа в с. Рогозен автопатрул спират за проверка мотопед, без поставена регистрационна табела. Мотопеда управляван от непълнолетен водач от с. Рогозен. От извършена справка е установено, че мотопеда не е регистриран по надлежния ред.

По случая е образувано БП.

 

На 29.07.2019г. в РУ-Козлодуй е получен сигнал от жителка на с. Хърлец, за възникнал скандал със синът и Б. Б. /22г./ който е употребил алкохол.

При извършената проверка в стаята обитавана от Б. Б., служителите установяват: 1 бр. въздушна пушка, 1бр. въздушен пистолет кал.4.5, 2бр. газови пистолети, както и 5 бр. ловни и бойни боеприпаси, като е установено, че същия не притежава разрешение за съхранение, носене и употреба на огнестрелно оръжие и боеприпаси.

По случая в РУ-Козлодуй е заведена преписка.

 

В Бюлетин от 28.07.2019год. е публикувано съобщение за извършено ПЗО на лек автомобил „АУДИ Q-7“ от гр.Оряхово.

По случая е образувано ДП.

От проведените ОИМ и снетите сведения от собственика и съпругата му се установи, че въпросният автомобил не е обект на престъпление, а е ползван от съпругата, без знанието на съпруга й.

Докладвано на Деж. Прокурор при РП-Оряхово.

 


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez