*

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - ВРАЦА

|
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - ВРАЦА

На 22.07.2019г. около 10.20ч. на обходен път на гр.Враца свързващ път II-15 с път I-1 катастрофират като се блъскат л.а.“Мицубиши Аутлендер“ собственост и управляван от П. М. /31г/ от гр.Враца , водач кат.В, стаж 12г. и т.а.“Форд“ собственост и управляван от П. П. /51г/ от гр.Враца.

Убити – няма. Леко ранени с охлузвания, са двамата водачи.

Щети по МПС – около 1000лв.Щети извън МПС – няма.

Причини: в процес на изясняване.

Водачите са изпробвани за алкохол с тех.средство „Алкотест Дрегер“. Пробите са отрицателни.На водача П.М. е съставен АУАН.

 

            На 22.07.2019г. към 22.00ч. в с.Краводер, екип на ППД спират за проверка мотопед TGB, без да е регистриран по установения ред, управляван от Д. Б. /24г/ от с.Краводер. От извършената справка се установява, че Д.Б. не притежава СУМПС.

По случая в РУ Враца е образувано БП.

 

На 22.09.19г. в 03.36  часа е получен сигнал  от  жител  от гр.Никопол , за горящ а-л в гр.Бяла Слатина.От извършеният оглед се установи ,че  пред ЧД, НИ  е извършил палеж на лек а-л „Форд Транзит ползван от К. К. /26г/ от гр.Б.Слатина.Вследствие  на палежа е изгорял двигателният отсек на а-ла.Щети в процес на изясняване.

Започнато е ДП.

 

На 22.07.2019 г.  в 07.10 ч. в  гр.Б.Слатина , автопатрул спират за проверка т. а.  „Форд Транзит“,  като МПС-то не е регистрирано по надлежния ред с изтекли временни регистрационни табели и управляван от В. Р.  /58г/ от гр.Койнаре. Образувано БПП по описа на РУ-Б.Слатина.

 

На 22.07.2019г в 09.30ч, по време на провеждане на СПО са извършили проверка на спрял лек автомобил Лексус ИС-220, собственост и управляван от Ц. В. /24г/ от гр.Мездра. В автомобила са установени и С. П. /17г/ жив. в гр.София, М. И. /18г/ жив. в гр.Мездра и С. Б. /20г/ жив. в гр.Мездра. При проверката и извършени лични обиски на лицата са установени 8бр. полиетиленови пликчета тип „спейсбек“ съдържащи зелена на цвят суха листна маса – около 4 грама общо,като лицата са заявили, че е „чай за пушене“. В лекия автомобил са установени два броя „фасове“ от нефабрични цигари, със специфичен аромат.

От всички лица в автомобила са снети сведения, като Ц.В., С.П. и М.И. са задържани за срок до 24 часа в РУ Мездра. За случая е уведомен Гл.РП. и дежурен прокурор в РП Мездра. По случая е образувано е ДП по описа на РУ Мездра.  

 

На 22.07.2019год. при провеждане на СПО на РУ-Оряхово около 15:00ч. при проверка на частен дом в с.Войводово обитаван от А. К. /76г/ се намери черна найлонова чанта съдържаща ситно нарязана суха листна маса кафява на цвят и наподобяваща тютюн без наличието на български акцизен бандерол с обща маса 0.350кг.

По случая е образувано ЗМ по описа на РУ-Оряхово.

 

На 22.07.2019год. около 20.00ч. на път м/у с.Софрониево и с.Крушовица в посока с.Крушовица самокатастрофира, като излиза в дясно от пътното платно по посока на движението и се преобръща лек а-л Сеат „Леон” соб. и управляван от В. И. /52г/ от с.Бутан, водач кат.”А,М,В,”, стаж 32год.

           Убита е возещата се на задна седалка Й. Г. /13г/ от с.Бутан.    

Леко ранени са пътничката В. Д. /13г/ от с.Бутан, получила /контузия на гръден кош/ и водача В. И. получил /фрактура на лява предмишница/, същите са откарани с линейки до МБАЛ „Хр.Ботев“ гр.Враца и оставени под наблюдение без опасност за живота.

Водачът е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство Алкотест Дрегер който е отчел 0,00 промила, взета му е кръвна проба и урина във МБАЛ „Хр.Ботев“ гр.Враца.

Щети по МПС за около 1000 лв., извън МПС –няма.

Причини: Несъобразена скорост с пътните условия.

Извършен оглед. Случаят е докладван на дежурен прокурор при окръжна прокуратура гр.Враца.Образувано е ДП по описа на РУ-Оряхово.

 

За времето от 06.00ч на 22.07.19г до 06.00ч. на 23.07 19г. на територията обслужвана от ОД МВР Враца се проведоха 5бр. СПО по време на които бяха проверени 94 лица и 56 МПС за което са съставени 3бр. акт по ЗБлД, 1бр. акт по НОбС, 10бр. фиш. и 8бр.протокол по ЗМВР.

 


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez