*

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - ВРАЦА

|
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - ВРАЦА

На 18.07.2019г. в 23.43ч. в РУ Враца чрез телефон 112 е получено съобщение от жител от с.Оходен, който е заявил, че горят около 2000 бали сено и люцерна под навес от метална конструкция в двора на бившето ТКЗС на с.Оходен, негова собственост. Нанесената щета е в процес на изясняване. Огъня е овладян от служители на РСПБЗН Враца.

По случая е образувано ДП от НК. От извършените бързи ИМ се установи, че съпричастен към извършеното деяние е криминално проявеният П. Д. /30г/ от с.Оходен. Същият е задържан в РУ Враца за срок до 24 часа.

 

На 18.07.2019г. в 01.04ч. на тел.112   е получен сигнал за скандал с побой на центъра в с. Три кладенци. На място е установено лицето подало сигнала В. Н. /19г/ от с. Три кладенци, който е заявил, че около 01:00ч в центъра на селото познати за него лица са му нанесли побой с бухалки. Вследствие на нанесения побой е транспортиран в ЦСМП – Враца, където след извършен преглед е установено, че В.Н. има фрактура на дясната ръка,обслужен и освободен. По случая е образувано ДП по описа на РУ Враца.

           От проведените бързи ИМ и ПСД са установени извършителите Ц. К. от с.Три Кладенци и М. Г от с.Три Кладенци .Двамата са разпитани по случая и са освободени.

 

На 18.07.2019 г. към 14.10 ч. в гр.Враца, екип на ППД при РУ-Враца спират за проверка мотоциклет марка „Ямаха ХТ“ без да е регистриран по надлежния ред. При последвалата проверка е установено, че МПС се управлява от Т. М. /22г/ от с.Власатица -неправоспособен. В РУ-Враца е образувано БП по описа на РУ-Враца.

 

            На 18.07.2019г. около 22.30 часа, в с.Хайредин служители на РУ-Козлодуй спират за проверка лек автомобил „АУДИ“ управляван от Ц. Ц. /52г/ от с.Василовци, обл.Монтана, теглещ лек автомобил „ФОЛКСВАГЕН – ПАСАТ 2“ без поставени регистрационни табели. Тегления автомобил е управляван от К. С. /46г/ от с.Василовци, обл.Монтана. В хода на проверката К.С. поставя сумата от 50,00 лева в банкнота на предна дясна седалка на служебния автомобил.Извършен е оглед на местопроизшествие, банкнотата е иззета.

На водача К.С. са съставени – 3бр.АУАН – ЗДвП. По случая е започнато БП.

 

На 18.07.2019г. в 07:40ч. по време на провеждане на СПО, на път между село Караш по посока с.Средни рът е спрян за проверка л.а. „Ленд Ровър Дискавари” управляван от В. В. от с.Хубавене със спътник Б. В. /56г/ от с. Хубавене. При извършване на проверката е установено, че Б.В. държи 20 /двадесет/ броя кутии с цигари с общо 400 броя къса цигари без български акцизен бандерол. На Б. В. е съставен АУАН за извършено нарушение от ЗАДС и е съставен протокол за предупреждение на основание от ЗМВР. Извършени са проверки на постоянния адрес на Б.В. в с. Хубавене и в склада му в гр. Роман, при които проверки не са установени вещи или предмети обект на престъпление.

По случая в РУ-Роман е образувана преписка.

Б.В. задържан в срок до 24 часа.

 

На 18.07.19 г. към 04.30 ч. на път ІІ-15 в посока от с.Добролево към с.Борован, катастрофира лек автомобил  „Фолксваген Голф“ управляван от М. Ц. /36г/ от с.Алтимир, като блъска попътно движеща се каруца теглена от кон, управлявана от Д. Й. /50г/ от с.Добролево. Водачите са  изпробвани за наличие на алкохол с техническо средство Дрегер-Алкотест-7510,който е отчел отрицателен резултат и на двамата водачи .

            Убити няма.Ранени  са пътниците в ППС с животинска тяга Д. Р. /44г/ от с.Добролево, която е настанена в ХО на МБАЛ Враца без опасност за живота и водача Д. Й. който е отказал да бъде хоспитализиран в ХО на МБАЛ-Б.Слатина.

            Започнато е ДП по описа на РУП-Б.Слатина

 

За времето от 06.00ч на 18.07.19г до 06.00ч. на 19.07 19г. на територията обслужвана от ОД МВР Враца се проведоха 6бр. СПО по време на които бяха проверени 213 лица и 160 МПС за което са съставени 3бр. акт по ЗБлД, 5бр. акт по БДвП и 18бр. фиш.

 

 

 


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez