*

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - ВРАЦА

|
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - ВРАЦА

На 06.05.2019 год., служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОД на МВР – Враца и ОД „Безопасност на храните” – Враца, проведоха специализирана операция на територията на обособен пазар в гр. Бяла Слатина.Извършени са проверки на 4 юридически и 3 физически лица, които са извършвали продажба на месо и месни продукти, яйца, козунаци и други продукти със засилена консумация в дните около Гергьовден. Установени са административни нарушения и са съставени 3 акта по Закона за храните и 1 акт по Закона за ветеринарномедицинската дейност.

           В магазин за хранителни стоки в гр.Бяла Слатина е установена търговска дейност с тютюневи изделия без наличието на издадено разрешение. Съставен е акт по Закона за акцизите и данъчните складове. Иззети са 480 къса цигари.

                                               

На 06.05.2019г., в 13.30ч. в РУ-Враца се явил жител на село бели извор, който заявил, че на 05/06.05.2019г., по време на таксиметров превоз от гр.Враца до с.Лепица общ.Червен бряг, непознат клиент извършил кражба на таблет. Полицейските служители са установили, че деянието е извършено от 30-годишна жена от гр. Враца.

 

На 06.05.2019г., в 11.15ч. в гр.Враца е спрян за проверка мотопед без регистрационна табела, управляван от жител на село Три кладенци. Установено е, че мотопедът не е регистриран. Образувано е бързо полицейско производство.

 

На 06.05.2019г., около 12:40 часа по време на специализирана операция в село Бутан е спрян за проверка лек автомобил „Волво“, управляван от жител на същото село. Установено е, че на автомобила има само една регистрационна табела, която е издадена за друго МПС. Образувано е бързо полицейско производство.

 

На 07.05.2019г., в 02.54ч. в гр.Мизия е спрян за проверка лек автомобил „Пежо“, управляван от жител на същия град. Пробата за алкохол е положителна- 1,73 промила. Регистрационните табели на автомобила са свалени. Водачът е задържан в РУ Оряхово. Образувано е бързо полицейско производство.

 

На 06.05.2019г., за времето от 08.00ч. до 20.00ч. на територията на РУ-Роман е проведена специализирана полицейска операция с цел установяване на малолетни и непълнолетни лица в и около увеселителни питейни заведения, проверки за наличие на стоки без акцизен бандерол, противодействие на битовата престъпност. Проверени са 25 лица и 10 МПС. Установени са 3 нарушения, за които са съставени 2 акта по ЗДвП и 1 акт по КЗ.


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez