*

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - ВРАЦА

|
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - ВРАЦА

За времето от 17.30 ч. на 19.03.2019г. до 00.00ч. на 20.03.2019г., на територията на РУ - Враца е проведена специализирана операция с цел противодействие на престъпленията свързани с наркотични вещества, проверка на търговски обекти за наличие на стоки без български акцизен бандерол, предотвратяване, пресичане и разкриване на правонарушения, установяване и задържане на извършители на противоправни деяния. При проверка в апартамент обитаван от 28-годишен жител на гр. Враца, полицейските служители са намерили и иззели суха зелена листна маса с тегло 56 грама, която при полевия наркотест реагира на канабис. Образувано е бързо полицейско производство. Лицето е задържано в РУ Враца.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

 

На 19.03.2019г., след оперативно-следствени действия по линия „Наркотици“, е извършена проверка в апартамент в гр. Враца, обитаван от 54-годишен мъж, криминално проявен. В жилището са открити пластмасови кофи със засадени в тях растения- канабис.

Образувано е бързо полицейско производство.

 

На 19.03.2019г., за времето от 14.00ч. до 22.00ч. на територията на гр.Враца –център кв.Кулата, с.Нефела, с.Костелево, е проведена специализирана полицейска операция с цел: установяване на малолетни и непълнолетни лица в и около нощните увеселителни питейни заведения, проверки за наличие на стоки без акцизен бандерол, повишаване чувството за сигурност на гражданите, противодействие на битовата престъпност. Проверени са 25 лица, 12 МПС, 1 питейно заведение, районите около училищни сгради. Установени са 4 нарушения на ЗДвП.

 

На 19.03.2019г., в 17.05ч. в РУ-Враца е получено съобщение за възникнал пожар в цех за обработка на местни продукти в гр. Враца. Огънят е потушен от служители на РСПБЗН-Враца. Причини и щети - в процес на изясняване. Образувано е досъдебно производство.

 

На 19.03.2019 г., на територията на РУ-Мездра е проведена специализирана операция с цел намаляване на пътно-транспортния травматизъм. Извършени са проверки на 24 МПС и 31 лица. Съставени са 3 акта и 4 фиша по ЗДвП.

 

За времето от 12.00ч до 20.00ч. на 19.03.2019г., на територията на РУ-Оряхово е проведена операция цел противодействие на конвенционалната престъпност, осъществяване на превенция, пресичане и разкриване на престъпления и осигуряване на обществения ред и безопасността на движението. Проверени са 56 МПС и 74 лица. Констатирани са 13 нарушения, които са санкционирани по ЗДвП и по ЗБЛД. В операцията са участвали служители на ЗУ“Жандармерия“ и служители на РУ Оряхово.

 

 

 

На 19.03.2019 г., в 21.25 часа в РУ- Роман е получен сигнал, че 14-годишно момче е скочило от терасата на апартамент на четвъртия етаж на жилищен блок в гр. Роман. Детето е транспортирано със счупени крайници в болницата в гр. Враца. В присъствието на полицаи и на родителите си, момчето заявили, че само скочило от терасата, след като станало свидетел и се ядосало от спор между членове на фамилията. Работата по случая продължава. Информирани са прокуратурата и отдел „Закрила на детето“-Мездра.

 

На 19.03.2019 г., за времето от 08.30 ч. до 17.30 ч. на територията на РУ-Роман е проведена специализирана полицейска операция с цел установяване на малолетни и непълнолетни лица в и около увеселителни питейни заведения, проверка за наличие на стоки без акцизен бандерол, повишаване чувството за сигурност на гражданите, противодействие на битовата престъпност. Извършени са проверки на 43 лица и 9 МПС. Установени са 3 нарушения на ЗДвП.

 

На 19.03.2019 г., за времето от 20.00 ч. до 21.00 ч. на територията на село Камено поле е проведена специализирана полицейска операция по линия „Наркотици”. Проверени са питейни завадения, МПС, района около училището. Съставени са 2 акта по ЗБЛД и 1 фиш по ЗДвП.

 

 


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez