*

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - ВРАЦА

|
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - ВРАЦА

На 13.09.18г. в 23.28ч. в РУ-Враца е получено съобщение от жител на с.Згориград ръководител движение жп-гара-Враца,който е заявил,че лица увреждат фасадата на сградата, като рисуват със спрей различни по вид графити. От извършените заградителни мероприятия от екипи на ППД при РУ-Враца, са установени М. К. /20г/ от гр.Мездра и Й. Й. /22г/ от гр.Враца. По случая в РУ-Враца е образувана преписка.

 

На 13.09.2018г. в 16.19ч. в РУ е получен сигнал, че в гр.Враца в ЧД собственост и обитаван от И. В. /33г/ се съхранява марихуана. При извършената полицейска проверка се намери полиетиленов плик съдържащ зелена суха листна маса с тегло 8.5 грама и при направения полеви наркотест същия реагира на канабис. И.В. не е задържан поради здравословни причини.По случая в РУ Враца е образувано БП.

 

На 13.09.2018 г. към 11.10 ч. в с.Добролево, служители на У-Борован спират за проверка л.а. „БМВ“ без рег. табели, не е регистриран по надлежния ред, без данни за собственост и управляван от П. М. /27г/ от с.Добролево.

Започнато е БПП. по описа на РУ –Б.Слатина.

 

На 13.09.18г. около 16.00ч  в с.Галиче служители на РУ-Б.Слатина извършват проверка на мотофреза с прикачено ремарке управлявана от А. П.  /16г/  от с.Галиче при която се установи ,че  същият превозва  около 0,5 куб. м дърва за огрев без контролна горска марка и билет за превоз.Дървата  са иззети от служители ДГС-Враца.

По случая е образувано БПП по описа на РУ-Б.Слатина.

 

На 13.09.2018г. на територията на кооперативен пазар Мездра се проведе СПО с цел превенция, пресичане, разкриване и документиране на закононарушения при производството, употребата, складирането, движението и обезпечаването на стоките подлежащи на облагане с акциз. В хода на СПО  в 08.05ч. в гр.Мездра, кооперативен пазар, е извършена проверка на  лични вещи и багаж  притежание на К. К. /18г/ от с.Буковлък.  При проверката бяха установени общо 8кг.  ситно нарязан тютюн разпределен в 88бр. найлонови пликове, без български акцизен бандерол. Съставен АУАН по ЗАДС по описа на РУ Мездра.

На К. К. е  съставен протокол от ЗМВР,  като му е разяснена наказателната отговорност.По случая е заведен ЗМ по описа на РУ Мездра.

 

На 13.09.2018г., в 11:30ч., в ОДЧ на РУ-Мездра, е постъпил сигнал служител към РУ-Мездра, че по време на извършваната проверка, водач на товарен автомобил, е опитал да даде подкуп. Спрямо лицето са използвани помощни средства - белезници и същото е задържано. Местопроизшествието е посетено от ДОГ. При проведените ПСД е установено, че около 11:25ч., служителите в хода на провеждане на СПО за контрол на пътното движение, на път I-1, спират за проверка т.а. „Волво“ и полуремарке /румънски рег. табели/. В хода на проверката румънският гражданин B. M., /48г/ говорейки на румънски език, пъхнал в кочана с празни бланки актове, банкнота с номинал от 20 евро.

За случая е уведомен деж.прокурор при ОП-Враца. Образувано БП. по описа на РУ-Мездра. Румънският гражданин е задържан за срок до 24 ч. и настанен в ПНЗД на РУ-Мездра.

 

На 13.09.2018 г. около 14.30 ч. в с.Манастирище служителите на ЗЖУ – Монтана и У – Хайредин при РУ – Козлодуй спират за проверка лек автомобил „Фолксваген – Пасат“ без регистрационни табели. Същият е управляван от правоспособния водач П. Д. /26г/ жив. в гр.Лом.На водача е съставен АУАН-ЗДвП.По случая в РУ- Козлодуй е започнато БП.

 

На 13.09.2018г. около 16,00ч. в с.Бутан е спрян за проверка мотопед, неустановена марка и модел, управляван от неправоспособния водач М. Х. /17г/ жив. с.Бутан– криминално проявен, неосъждан, като при направена справка е установено че мотопедът не е регистриран по надлежния ред.По случая в РУ-Козлодуй е образувано БП.

           

На 13.09.2018 год. около 10.00ч. чрез тел.112 в РУ-Оряхово е получено съобщение от жителка от гр.Оряхово, че за времето от 15.00ч. на 11.09.2018г. до 08.00ч. на 13.09.2018г. в гр.Оряхово в ЧД собственост на П. В. /28г/ живущ в гр.Оряхово, неизвестен извършител, като е разбил катинара на входната врата на втория етаж, е извършил кражба на самоделно зарядно за автомобилни акумулатори, два чувала с детски дрешки и половин чувал с плюшени играчки. Уведомен е РП и деж. Прокурор.Образувано ДП. по описа на РУ-Оряхово.

 

На 13.09.2018г. при проведена СПО във връзка с незаконна търговия и разпространение на акцизни стоки без български акцизен бандерол, в 14.00ч. в гр.Роман бе извършена проверка на П. П. /35г/ от с.Камено поле. При проверката бе установено, че същата държи кутия с цигари с четиринадесет къса в нея без български акцизен бандерол..

На П. П. е съставен АУАН по ЗАДС.По случая в РУ-Роман е образувана преписка.

 

На 13.09.2018 г. в 09.05ч. в ОДЧ на РУ-Роман е получен сигнал, че в района на ж.п. спирка - с. Радовене, общ. Роман има блъснато лице от влак. При извършения оглед на място се установи, че в района на ж.п. спирка Радовене, подвижен железопътен състав - експрес с направление София – Варна, с машинист П. Б. /26г/ от гр. Горна Оряховица, е ударил с предна дясна част на локомотива пресичалият през ж.п. пътя на спирката П. Б. /71г/ от с. Селановци, общ. Оряхово. На П.Б. е оказана медицинска помощ от екип на ФСМП – Роман, като същия е транспортиран и настанен за лечение в ХО на МБАЛ – Враца с фрактури на ребра, без опасност за живота.

На машиниста и пом. машиниста И. И. /33г/ от гр. Горна Оряховица са извършени проверки с техническо средство за употреба на алкохол и наркотични вещества, като пробите са отрицателни.

За случая е уведомен дежурен прокурор в РП – Мездра, като в РУ-Роман е образувано ДП.

 

За времето от 06ч. на 13.09.18г. до 06ч. на 14.09.2018г. на територията обслужвана от ОД на МВР Враца са проведени 8 бр.СПО като са проверени 234бр. лица, 126бр.МПС и са съставени АУАН по ЗДВП 6бр., фиш- 40бр.,АУАН по ЗБЛД- 2бр. АУАН по ЗАДС- 1бр. и протоколи по ЗМВР – 11бр.

 

 


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez