*

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - ВРАЦА

|
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - ВРАЦА

От проведените ОИМ по ЗМ образувано, че на 05.09.18г. в  землището на с. Габаре, НИ е извършил кражба на 50кг. царевица на стойност 15лв., се установи , че извършители на деянието са две непълнолетни лица от с.Габаре. Царевицата обект на кражбата е намерена и върната на собственика.

 

На 12.09.18 г. в 00.50 часа е получен сигнал от жител на гр. Б.Слатина, охрана на бивша опитна станция в гр. Б.Слатина, който е заявил, че НИ след демонтаж   на метална входна врата    е проникнал последователно в двора на станцията и в  незаключен  гараж, от който е избутан   товарен а- л „Рено Трафик“ с  рег. номер  стар образец, със служебно прекратена регистрация на 01.10.2006, технически неизправен.

Образувана е проверка по описа на РУ Б.Слатина.

 

На 11.09.18г.  около 11.00ч. между с.Търнава и с.Алтимир служители на РУ-Б.Слатина спират за проверка  каруца с конски впряг управлявана от М. Д. на 21г. от с.Търнава, криминално непроявен. От извършената проверка се установи , че същият превозва 1.0 кубик дърва за огрев без контролна горска марка и билет за превоз. Дървата  са иззети от служители на ДГС.

По случая е образувано БП по описа на РУ-Б.Слатина.

 

            На 11.09.18 г. в 20.51 ч. в ОДЧ на РУ-Мездра е получен сигнал от жител на гр. Мездра, който е заявил, че неизвестно лице е влязло в домът му след взломяване на входна врата , и след като е  употребило  заплаха с нож спрямо него е отнело банкнота с номинал от 20 лева и мобилният му телефон.   

            От проведените БОИМ на около 100 метра от местопроизшествието в изоставен железен фургон е установено лицето П. Н., на 23г. от гр. Мездра, криминално проявена и осъждана за кражби. Същата е направила пълни самопризнания. Ножът и вещите обект на престъпление са предадени с протокол за доброволно предаване.

В РУ-Мездра е образувано ДП по чл.198, ал.1 от НК. Лицето е задържано за срок от 24 часа в РУ-Мездра.

           

Във връзка с изготвен план и получена оперативна информация на 11.09.2018г. в 11:10ч. на основание чл.83 от ЗМВР бе извършена проверка в частен дом находящ се в гр.Мездра, собственост и обитаван от Г. М., на 60г., криминално проявена по линия „Акцизни стоки”. При извършената проверка в избено помещение пригодено за кухня на един от рафтовете на етажерка бяха установени общо 80 къса цигари без български акцизен бандерол.

            По случая е заведен ЗМ по описа на РУ Мездра.

      

На 11.09.18г. в 16:50 часа в ОДЧ на РУ-Козлодуй е получен сигнал от служител на ФСМП-Козлодуй, която е заявила, че за времето от 11:50 часа до 16:00 часа на 11.09.2018г. от шоковата зала на спешния център в гр. Козлодуй, НИ е извършило кражба на апарат за електрокардиограма. По данни на тъжителката стойността на откраднатия апарат е около 3000 лева.

По случая в РУ-Козлодуй е образувано ДП.

 


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez