*

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - ВРАЦА

|
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - ВРАЦА

На 28.08.2018г., след оперативно-следствени действия, в гр. Мездра е спрян за проверка лек автомобил „Субару“, собственост и управлявано от 46-годишен мъж от гр. Мездра. В автомобила пътувал и 41-годишен жител на гр. Мездра. По време на проверката полицейските служители открили в автомобила 2 старинни капсулни пистолета без   идентификационен номер и газов пистолет с поставен пълнител с боеприпаси. При последвали проверки в две жилища   в гр.Мездра, обитавано от едно от лицата, са намерени 2 старинни капсулни пушки с работещи пускови механизми и 2 револвера без марка и модел, и  идентификационен номер, както и ловни и бойни боеприпаси, за които няма разрешение за съхранение, носене и употреба.  

В къща в село Ребърково, обитавана от същото лице, са намерени и иззети 10 пистолети и револвери с различни марки, модели и идентификационни номера, 3 старинни капсулни пушки без марка и модел, 22 ловни и бойни патрони с различен калибър, както и множество части за огнестрелни оръжия. Образувано е досъдебно производство. В РУ Мездра е задържан 46-годишен мъж от гр.Мездра.

 

На 28.08.2018г., за времето от 10.00ч. до 22.00ч. на територията на РУ - Враца е проведена специализирана операция с цел противодействие на престъпленията свързани с наркотични вещества, проверка на търговски обекти за наличие на стоки без български акцизен бандерол, предотвратяване, пресичане и разкриване на правонарушения, установяване и задържане на извършители на противоправни деяния, издирване и изземване на предмети и вещи, обект или средство за извършване на престъпления.

В резултата на оперативно-следствени действия, на улица в гр. Враца е извършена проверка на 25-годишен мъж от гр. Бяла Слатина. При обиска са намерени 12 полиетиленови пликчета съдържащи зелена суха листна маса с общо тегло 9 грама, която при направения полеви наркотест реагира на канабис. При последвало претърсване в апартамент обитаван от същото лице, са намерени пликове съдържащи листна маса с общо тегло 330 грама- канабис; плик съдържащ 30 семена от канабис; електронна везна тип „златарска“. Мъжът е задържан в РУ Враца. Образувано е БП.

В рамките на същата операцията са извършени проверки и на други два частни адреса в гр.Враца, където полицейските служители са намерили иззели ситно нарязан тютюн с общо тегло 4 килограма, без български акцизен бандерол.

 

На 28.08.2018г., в сектор „Пътна полиция”- Враца е представен за извършване на първоначална регистрация лек автомобил „АудиА4”, внос по документи от Република Италия. При извършената проверка на рамата е установено, че автомобилът е обявен за издирване като предмет на престъпление в Република Италия.

 

На 28.08.2018г., служители на РУ Мездра извършиха претърсване в частен дом в село Горна Бешовица. Намерена и иззета е 3 килограма суха листна маса, която при извършения полеви наркотест реагира на канабис. В РУ Мездра е задържан 50-годишен мъж, живущ на същия адрес. Образувано е досъдебно производство.

 

На 28.08.2018г., в 19.40ч. в с.Зверино, полицейски патрул забелязал при разминаване с лек автомобил „ГАЗ“, че същият е без регистрационни табели. След като се връща обратно с цел извършване на проверка, полицейският патрул установил автомобила спрян на отбивка, без водач. В 21.30ч. в село Люти брод е установен водача- 29-годишен жител на същото село. Образувано е досъдебно производство.

 

На 27.08.2018г., в РУ-Враца е постъпил сигнал, че за периода 25/27.08.2018г., от междустълбищна площадка в жилищен блок, неизвестно лице откраднало два велосипеда и куфар, в който имало два таблета. След оперативно-следствени действия е установено, че съпричастни към извършената кражба са две лица от село Баурене. Велосипедите са намерени и иззети. Работата по случая продължава.

 

На 28.08.2018г., за времето от 07.00ч.  до 11.00ч. на територията на РУ-Бяла Слатина е проведена специализирана операция с цел намаляване на броя на настъпилите ПТП със загинали и ранени лица, като една от причините е управление на МПС от водачи под въздействието на алкохол неправилно паркирани, противодействие на контрабандата и разпространението на акцизни стоки-тютюневи изделия алкохолни напитки без акцизен бандерол и наркотични вещества. Проверени са 17 МПС и 30 лица. Съставени са 2 акта по ЗБЛД и 10 фиша по ЗДвП.

 

За времето от 21.00ч. на 28.08.2018г. до 02.00ч. на 29.08.2018 ч., на територията на РУ-Бяла Слатина е проведена специализирана операция за противодействие на конвенционалната престъпност, установяване на водачи управляващи МПС след употреба на алкохол или наркотични вещества. Проверени са 25 МПС и 28 лица. Съставени 2 акта по ЗБЛД.

 

На 28.08.2018г., при извършена полицейска проверка в частен дом в с.Бутан, са намерени иззети 30 кутии с цигари от различни марки, без български акцизен бандерол. Съставен е акт по Закона за акцизите и данъчните складове.

 

На 28.08.2018г., на територията на РУ - гр.Козлодуй е проведена специализирана операция    с цел предотвратяване, пресичане и разкриване на правонарушения, установяване и задържане на извършители на противоправни деяния, издирване и изземване на предмети и вещи, обект или средство за извършване на престъпления, оказване въздействие върху поведението на водачите на МПС, управляващи след употреба на алкохол, автомобили с чужда регистрация, изтекли регистрационни табели, автомобили без регистрация, управление на МПС без обезопасителни колани и каски, техническа неизправност и др. груби нарушения на правилата за движение. Проверени са 9 МПС и 15 лица. Констатирани са 3 нарушения, които са санкционирани по ЗДвП и по ЗБЛД.

 

На 28.08.2018г., по време на специализирана операция, в частен дом в село Остров е извършено претърсване. Намерена е чанта съдържаща суха листна маса-тютюн, без български акцизен бандерол.

 

За времето от 09.00ч. на 28.08.2018 г. до 06.00ч. на 29.08.2018 г., на територията на РУ-Оряхово е проведена специализирана операция с цел противодействие на битовата престъпност в малките населени места, опазване на обществения ред и контрол на пътното движение. Проверени са 22 автомобила и 37 лица. Установени са 22 нарушения, които са санкционирани по КЗ и по ЗБЛД.

 

На 28.08.2018г., за времето  от 08.00ч. до 17.00ч.  на територията на РУ-Роман е проведена специализирана полицейска операция  с цел установяване на малолетни и непълнолетни лица в и около  увеселителни питейни заведения, проверки за наличие на стоки без акцизен бандерол, повишаване чувството за сигурност на гражданите, противодействие на битовата престъпност, превантивни мерки срещу престъпления от всякакъв вид. Проверени са 27 лица, 10 МПС, 2 питейни заведения. Установени са 2 нарушения на ЗБЛД.

 

На 28.08.2018г., за времето от 22.30ч. до 23.30ч. на територията на РУ-Роман е проведена специализирана полицейска операция по линия „Наркотици”. В село Камено поле са извършени проверки на МПС, физически лица и питейни заведения. Нарушения не са установени.

 

На 28.08.2018г., около 10:30ч. на кръстовище в село с.Баница катастрофират: ППС с животинска тяга (кон с каруца) управляван от 16-годишно лице и лек автомобил “Опел“, управляван от 42-годишен мъж от гр. Враца. Убити и ранени- няма. Причина за катастрофата- отнемане на предимство на регулирано с пътни знаци кръстовище, от страна на водача на ППС/каруцата/. Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни.

 


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez