*

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - ВРАЦА

|
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - ВРАЦА

На 02.08.2018г., в УП-Криводол е постъпил сигнал за кражба на 2 сигнални лампи разположени при разклон на път Е-79 при село Краводер, във връзка с ремонт на мост над река Ботуня. Кражбата е извършена на 29.07.2018г. След оперативно-следствени действия е установено, че деянието е извършено от 18-годишен жител на гр. Враца. Лампите са намерени от полицейските служители и са върнати на собственика .

 

На 15.08.2018г., при извършена проверка в апартамент в гр. Враца, полицейските служители са намерили и иззели 10 кутии с цигари и 9 плика ситно нарязан тютюн, без български акцизен бандерол. Образувано е БП.

 

За времето от 07.00ч до 11.00ч на 15.08.2018г., на територията на РУ Бяла Слатина е проведена специализирана операция  с цел намаляване на броя на настъпилите ПТП със загинали и ранени лица като една от причините е управление на МПС от водачи под въздействието на алкохол неправилно паркирани, противодействие на контрабандата и разпространението на акцизни стоки-тютюневи изделия алкохолни напитки без акцизен бандерол и наркотични вещества. Проверени са 9 МПС и 12 лица. Съставени са 1 акт и 3 фиша по ЗДвП.

 

На 15.08.2018г., в 05.25ч. от тел.112 е получен сигнал за пожар в търговски обект в центъра на с. Гложене. На място е изпратен екип на РСПБЗН – гр. Козлодуй и дежурна оперативна група. Извършен е оглед на местопроизшествие, от който е установено, че е възникнал пожар в двуетажна сграда, собственост на Потребителна кооперация „Солидарност“ в село Гложене. Напълно изгоряла е покривната конструкция на сградата, огънят е нанесъл поражения и на втория етаж. Вследствие на пожара е засегната намиращата се в непосредствена близост сграда на читалището. Изгоряла е покривната конструкция на читалището, театрален салон с коридори и предверие към него, помещение обособено като библиотека. Причини и щети - в процес на изясняване.

Извършен е допълнителен оглед на местопроизшествие. Образувано е досъдебно производство.

 

На 15.08.2018г., в 11.00ч. в с.Софрониево е спрян за проверка мотоциклет „Априлия“. Полицейските служители са установили, че мотопеда се управлява от 15-годишен, неправоспособен водач от гр.Божурище. Мотопедът не е регистриран. Съставен е акт по ЗДвП.

 

За времето от 09.00ч. на 15.08.2018 г. до 06.00ч. на 16.08.2018 г., на територията на РУ-Оряхово е проведена специализирана операция за противодействие на битовата престъпност в малките населени места, опазване на обществения ред и контрол на пътното движение. Проверени са 21 автомобила и 39 лица. Установени са 11 нарушения, за които са съставени 1 акт и 9 фиша по ЗДвП, 1 акт по ЗБЛД.

 

На 15.08.2018г., по време на специализирана операция в гр.Роман, е спрян за проверка лек автомобил „Опел”, управляван от  25-годишен жител на същия град. Установено е, че водача не притежава свидетелство за правоуправление. Регистрационните табели на автомобила са свалени. Съставен е акт по ЗДвП.

 

На 15.08.2018г., за времето от 09.00ч. до 17.00ч. на територията на гр.Роман е проведена специализирана операция с  цел : предотвратяване, пресичане  и  разкриване на правонарушения, установяване и задържане на извършители на противоправни деяния, издирване и изземване на предмети и вещи, обект или средство за извършване на престъпления, оказване въздействие върху поведението на водачите на МПС, управляващи след употреба на алкохол, автомобили с чужда регистрация, изтекли регистрационни табели, автомобили без регистрация, управление на МПС без обезопасителни колани и каски, техническа неизправност и др. груби нарушения на правилата за движение. Проверени са 13 МПС и 26 лица. Констатирани са 7 нарушения, които са санкционирани по ЗДвП. Съставени са 3 предупредителни протокола по чл.65 от ЗМВР.

 

На 15.08.2018г., за времето от 20.30ч. до 21.30ч. на територията на РУ-Роман е проведена специализирана полицейска операция по линия „Наркотици”. Извършени са проверки на МПС, физически лица и увеселителни завадения в село Кунино. Нарушения не са установени.

 

На 16.08.2018г., в 04.25ч. в РУ-Бяла Слатина е получено съобщение от жител на същия град, който заявил, че около 04.00ч., неизвестно лице противозаконно е отнело автомобила му „Фолксваген“, който бил незаключен и с ключ на таблото, паркиран на улица в гр. Бяла Слатина. В 04.45ч. в РУ-Бяла Слатина е получено съобщение от РУ-Червен бряг, че в местното полицейско управление се явил 30-годишен мъж от гр. Бяла Слатина, който заявил, че противозаконно отнел въпросния автомобил, с цел да се придвижи до гр. Кнежа. Извършителят на деянието е криминално проявен, осъждан.

 


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez