*

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - ВРАЦА

|
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - ВРАЦА

На 05.07.2018г.., в 23.05ч. в гр.Враца е спрян за проверка лек автомобил “Пежо 406“ ,управляван от 48-годишен водач от гр.Враца. Пробата за алкохол е положителна- 1,58 промила. Образувано е БП. Водачът е задържан в РУ Враца.

 

На 06.07.2018г., в 00.50ч. в гр.Враца е извършена проверка на лек автомобил “Сеат Ибиза“, управляван от 41-годишен жител на гр. Криводол. Пробата за алкохол е положителна- 1,74 промила. Установено е, че водача е неправоспособен. Образувано е БП. Водачът е задържан в РУ Враца.

 

На 05.07.2018г., около 14:50ч. на кръстовище на ул.“Марица“ и бул.“Демокрация“ в гр. Враца, лек автомобил “Рено Трафик“ управляван от 46-годишен водач, блъснал 14-годишен велосипедист. Пробата за алкохол на водача е отрицателна. Причина за катастрофата- отнемане на предимство от водача на лекия автомобил. Велосипедистът е прегледан от медицински екип.

 

На 05.07.2018г., на територията на РУ Мездра е проведена специализирана операция с цел превенция, пресичане, разкриване и документиране на закононарушения при производството, употребата, складирането, движението и обезпечаването на стоките подлежащи на облагане с акциз посочени в чл.2 от ЗАДС и чл.25 от Закона за тютюна и тютюневите изделия. При извършени проверки на „Кооперативен пазар“-Мездра, в две лица от село Буковлък, обл.Плевен, полицейските служители са намерили и иззели пликове съдържащи ситно нарязан тютюн, без български акцизен бандерол. Съставени са актове по Закона за акцизите и данъчните складове.

 

На 05.07.2018г., за времето от 09.00ч. до 17.00ч. на територията на РУ-Козлодуй е проведена специализирана операция с цел: предотвратяване, пресичане и разкриване на правонарушения, установяване и задържане на извършители на противоправни деяния, оказване въздействие върху поведението на водачите на МПС, управляващи след употреба на алкохол, груби нарушения на правилата за движение. Нарушения не са установени. По време на операцията полицейските служители са посетили 4 сигнала, оказали са съдействие при два други случая.

 

За времето от 09.00ч. на 05.07.2018 г. до 06.00ч. на 06.07.2018 г., на територията на РУ-Оряхово е проведена специализирана операция за противодействие на битовата престъпност в малките населени места, опазване на обществения ред и контрол на пътното движение. Проверени 8 автомобила и 12 лица. Констатирано е едно нарушение на ЗДвП.

На 05.07.2018г. на територията на РУ-Оряхово е проведена специализирана операция по метода „Широкообхватен пътен контрол“. Проверени са 24 автомобила и 30 лица. Констатирани са 5 нарушения на ЗДвП.

 

На 05.07.2018г., в 10:10 часа в РУ - Роман е получен сигнал за паднал от ел. стълб в с. Синьо бърдо, служител на „ЧЕЗ Разпределение България” АД. На мястото е изпратен екип от служители на   РУ – Роман, които са установили, че 46-годишен служител на електроразпределителното дружество, паднал от метална стълба по време на ремонтни дейности. Уведомени са „Инспекция по труда” - Враца. Случаят е докладван на дежурен прокурор в РП-Мездра. Образувано е досъдебно производство.

 

На 05.07.2018г., за времето от 08.30ч. до 17.30ч. на територията на РУ-Роман е проведена специализирана полицейска операция с цел установяване на малолетни и непълнолетни лица в и около увеселителни питейни заведения, проверки за наличие на стоки без акцизен бандерол, повишаване чувството за сигурност на гражданите, противодействие на битовата престъпност, превантивни мерки срещу престъпления от всякакъв вид .Проверени са 9 лица и 3 МПС. Установено е 1 нарушение на ЗДвП. Съставен е 1 предупредителен протокол на основание чл.65 от ЗМВР.

 

На 05.07.2018г., за времето от 20.30ч. до 21.30ч., на територията на РУ-Роман е проведена специализирана полицейска операция по линия „Наркотици”. Целта на операцията е установяване на лица, държащи в себе си, употребяващи и разпространяващи наркотични вещества в централна градска част на гр.Роман, около и в увеселителни питейни заведения в града. Извършени са проверки на 6 лица и 2 МПС. Съставен е 1 акт по Наредба на Община Роман.

 

На 04.07.2018г., в 10.45ч. в РУ- Козлодуй е получен сигнал, че около 10.30ч. на улица в с.Михайлово, е открито починало лице. На място са изпратени служители на УП-Хайредин, които установили, че починалото лице е 50-годишна жена. Извършен е оглед на местопроизшествие, като при огледа са установени ел. проводници минаващи под тялото. По трупа са установени следи от електрическо изгаряне. Не са открити следи от насилие по тялото. Вероятна причина за настъпване на смъртта е спъване в провиснал електрически проводник. Трупът е извозен за аутопсия в МБАЛ „Христо Ботев” –Враца. По случая в РУ-Козлодуй е образувано досъдебно производство.

 


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez