*

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - ВРАЦА

|
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - ВРАЦА

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ:

 

На 04.07.2018г. по време на извършване на обход м/у с.Бързина и с.Рогозен автопатрул на РУ-Козлодуй спират за проверка мотопед марка „Пиаджо“, без поставена регистрационна табела, а управляван от К. К. Й. на 40 г. с постоянен и настоящ адрес с.Три Кладенци, – криминално проявен и осъждан. От извършената справка в информационния масив на МВР се установи, че К. К. Й. е неправоспособен водач, а управляваното от него МПС не е регистрирано по надлежния ред. На К. К. Й. са съставени 2 бр. АУАН по ЗДВП, същият е задържан за срок до 24 часа в РУ.

По случая в РУ МВР Козлодуй е започнато БП.

 

На 05.07.18г. в 00.55ч. между кв.Кулата и с.Нефела автопатрул на РУ-Враца спират за проверка л.а. БМВ 320 ,управляван от М. Н. М. на 30 г., с.Добролево. При извършената проверка за алкохол с техническо средство Алкотест Дрегер ,същия е отчел положителна проба 1.60 промила. Съставен му е акт по ЗДвП и издаден талон за медицинско изследване. М. Н. М. е съпроводен до ЦСМП-Враца и е дал кръв за лабораторен анализ. М. Н. М. не е задържан по здравословни причини.

По случая в РУ-Враца е образувано БП.

 

ДРУГИ

       

На 30.06.2018 г. в 17:07 ч. в ОДЧ на РУ-Мездра е постъпил сигнал за паднало лице в р.Искър, в района на гр.Мездра. На място незабавно са изпратени екипи на РУ-Мездра и ПБЗН-Мездра. От проведените на място беседи е установено, че падналият в р.Искър е П. Г. Х. на 39 г.от София. По случаят била образувана преписка.

            На дата 04.07.2018 г. около 17.00 ч. в РУ- Мездра е получено съобщение от екип на Сектор „СОД“ при РДПБЗН- Монтана, че при извършени издирвателни действия е намерен трупа на П. Х. в района на ВЕЦ- Царевец в землището на с. Царевец, общ. Мездра.  На мястото е извършен оглед при който не се установиха видими следи от насилие, трупа е откаран за аутопсия в МБАЛ- Враца.

          За случая е уведомен прокурор от ОП- Враца и е образувано ДП.

 

ПРОВЕДЕНИ СПО/СПП:

 

На 04.07.2018г. на територията на Област Враца са проведени 5 специализирани полицейски операции за установяване на малолетни и непълнолетни лица в и около нощните увеселителни питейни заведения. Проверка за наличие на стоки без акцизен бандерол, повишаване чувството за сигурност на гражданите, противодействие на битовата престъпност, кражби на животни, от частни домове и превантивни мерки срещу престъпления от всякакъв вид.

Проверени са 159 лица и 101 МПС. Съставени са 8 акта и 18 фиша.Проверени са 2 питейни заведения.

 


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez