*

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - ВРАЦА

|
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - ВРАЦА

След оперативно-следствени действия на служители на РУ Мездра са установени лицата, които на 31.05.2018г. в гр. Мездра, след като разбили входна врата на апартамент, извършили кражба на 1000 лева. Деянието е извършено от криминално проявените и осъждани лица- Д.К./54г./ от гр. Враца и Е.В./41г./ от гр. Мездра. Образувано е досъдебно производство.

 

След придобита оперативна информация от служители на РУ Мездра, е установено, че от началото на 2018г. неизвестни лица извършват кражби и продължават да извършват кражби на черни и цветни метали, и на ел.проводници от нефункциониращото предприятие в гр.Мездра. След процесуално-следствени действия включващи множество проверки на части адреси и пунктове за изкупуване на метали, полицейските служители са намерили част от откраднатото. Установено е, че съпричастни към извършените кражби са 5 криминално проявени лица от село Крета и от гр.Мездра. Работата по случая продължава.

 

На 03.07.2018г., в 20.40 ч. в гр.Криводол е спрян за проверка мотопед без регистрационна табела. Установено е, че водача е неправоспособен, а мотопеда не е регистриран. Образувано е БП.

 

На 03.07.2018г., в 22.30ч. в гр.Враца полицейски патрул спрял за проверка мотоциклет „Хонда“. Водачът е неправоспособен, а мотоциклета не регистриран. Образувано е БП.

 

На 03.07.2018г., 13:35ч. в гр.Мездра е спрян за проверка мотоциклета без регистрационни табели. Установено е, че водача е неправоспособен, а мотоциклета не е регистриран. Образувано е БП.

 

На 04.07.2018г., в 00.25ч. в гр. Мездра, полицейски патрул спрял за проверка лек автомобил“ВАЗ“, управляван от 44-годишен жител на гр.Мездра. Пробата за алкохол е положителна- 1,23 промила. Образувано е БП. Водачът е задържан в РУ Мездра.

 

Специализирани полицейски операции:

 

На 03.07.2018г., за времето от 16.00ч. до 24.00ч. на територията на ж.к.“Дъбника“ и ж.к.“Сениче“ в гр. Враца, кв.Кулата и с.Нефела, е проведена специализирана полицейска операция за установяване на малолетни и непълнолетни лица в и около нощните увеселителни питейни заведения, проверки за наличие на стоки без акцизен бандерол, повишаване чувството за сигурност на гражданите, противодействие на битовата престъпност, превантивни мерки срещу престъпления от всякакъв вид. Проверени са 15 лица, 12 МПС, 1 питейно заведение, районите на учебни завадения. Констатирани са 12 нарушения, които са санкционирани по ЗДвП.

 

 

За времето от 09.00ч. на 03.07.2018 г. до 06.00ч. на 04.07.2018 г., на територията на РУ-Оряхово е проведена специализирана операция с цел противодействие на битовата престъпност в малките населени места, опазване на обществения ред и контрол на пътното движение. Проверени са 21 автомобила и 27 лица. Констатирани са 10 нарушения, които са санкционирани по ЗБЛД и по ЗДвП.

 

На 03.07.2018г., по време на специализирана операция против за незаконна търговия и разпространение на акцизни стоки без български акцизен бандерол, служители на РУ Роман и служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОД МВР Враца, са извършили претърсване в частен дом в село Камено поле. Намерени и иззети са кутии с цигари, без български акцизен бандерол. Съставен е акт по Закона за акцизите и данъчните складове.

 

На 03.07.2018г., за времето от 08.30 до 17.30ч., на територията на РУ-Роман е проведена специализирана полицейска операция с цел: установяване на малолетни и непълнолетни лица в и около увеселителни питейни заведения, проверки за наличие на стоки без акцизен бандерол, повишаване чувството за сигурност на гражданите, противодействие на битовата престъпност, превантивни мерки срещу престъпления от всякакъв вид. Извършени са проверки на 25 лица и 7 МПС. Установени са 7 нарушения, за които са съставени актове по ЗДвП и по ЗБЛД. Издадени са 3 протокола за предупреждение на основание чл.65 от ЗМВР.

 

На 03.07.2018г., за времето от 20.30ч. до 21.30ч. на територията на РУ-Роман е проведена специализирана полицейска операция по линия „Наркотици”. Целта на операцията е установяване на лица, държащи в себе си, употребяващи и разпространяващи наркотични вещества в с.Хубавене. Извършени са проверки на 7 лица, 3 МПС, питейно заведение в селото. Съставени са 2 акта по наредба на Община Роман. Издадени са 2 предупредителни протокола на основание чл.65 от ЗМВР.

 


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez