*

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - ВРАЦА

|
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - ВРАЦА

На 28.06.2018г., в 15.40ч. в гр.Враца е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген „Голф”, управляван от 56-годишен мъж от гр. Враца. Пробата за алкохол е положителна- 1,07 промила. Съставен е акт по ЗДвП.

 

На 28.06.2018г., около 16.25ч. в района „Караваните“ край село Бели извор, при проверка на товарен автомобил управляван от гражданин на Република Полша, е установено, че водача шофира след употреба на алкохол- 2,48 промила алкохол. Образувано е БП.      

 

На 27.06.2018г., в гр.Бяла Слатина, лек автомобил „ Ауди А6“ не спрял на подаден от полицейски екип сигнал, като водача продължил пътя си и осуетил проверката. След оперативно-следствени действия, на 28.06.2018г. полицейските служители са установили, че водач на автомобила е 30-годишен, неправоспособен жител на гр. Бяла Слатина. Установено е още, че регистрационните табели са издадени за друго МПС. Съставен е акт по ЗДвП. Образувано е БП по чл. 345, ал. 1, ал.2 и чл. 343в, ал.2  от НК.

 

На 28.06.2018г., в 09:40 часа в с. Хайредин е спрян за проверка товарен автомобил „Фиат“, управляван от жител на село Гложене. Установено е, че водача е с отнето свидетелство за правоуправление. Регистрационните табели са свалени.

 

На 28.06.2018г., служители на РУ-Козлодуй спират за проверка мотоциклет „Хонда“ без поставени регистрационни табели. При проверката е установено, че мотоциклета не е регистриран, а водача не притежава съответната категория за управление.

 

На 28.06.2018 г., при проверка в частен дом в село Хайреден,  полицейските служители са намерили и иззели ситно нарязан тютюн, без български акцизен бандерол. Съставен е акт по Закона за акцизите и данъчните складове.

 

На 28.06.2018 г. , при проверка в магазин за хранителни стоки в гр. Козлодуй , е установено, че в жилищна сграда до търговския обект се съхраняват 54 литра домашна ракия, за която не е представен документ за платен акциз. За проверката е уведомена Митница-Лом.

 

На 28.06.2018г., полицейски служители са извършили проверка в частен дом в село Манастирище. Иззет е ловна пушка, за която няма съответното разрешение за притежание. Образувано е БП.

 

Специализирани полицейски операции:

 

На 28.06.2018г., за времето от 16.00ч. до 24.00ч. на територията на с.Бели извор, с.Власатица, с.Лиляче, с.Згориград, с.Паволче и с.Челопек е проведена специализирана полицейска операция с цел: установяване на малолетни и непълнолетни лица в и около нощните увеселителни питейни заведения, проверки за наличие на стоки без акцизен бандерол, повишаване чувството за сигурност на гражданите, противодействие на битовата престъпност, превантивни мерки срещу престъпления от всякакъв вид. Проверени са 14 лица, 8 МПС, 7 питейни завадения, районите на 3 училища. Установени са 8 нарушения на ЗДвП, които са санкционирани с фиш.

 

На 28.06.2018г, около 15.20ч. в гр.Мездра, по време на комплексна специализирана операция за противодействие на битовата престъпност, в това число и наркоразпространението на улично ниво. След предварително получена оперативна информация за държане на наркотични вещества, служители на РУ-Мездра, извършили проверка на 18-годишен жител на гр.Мездра, криминално проявен, осъждан. Намерени и иззети са 3 пликчета съдържащи 2 грама зелена суха листна маса, за която проверяваният заявил, че е „билка“ за пушене. Лицето е задържано в РУ Мездра.

 

На 28.06.2018г., на територията на РУ Мездра е проведена специализирана операция с цел превенция, пресичане, разкриване и документиране на закононарушения при производството, употребата, складирането, движението и обезпечаването на стоките подлежащи на облагане с акциз посочени в чл.2 от ЗАДС и чл.25 от Закона за тютюна и тютюневите изделия. На улица в гр. Мездра, е извършена проверка на личен багаж на жител на село Моравица. Намерени и иззети са 30 плика съдържащи ситно нарязан тютюн, без български акцизен бандерол. Съставен е акт по Закана за акцизите и данъчните складове. В

село Моравица, при проверка на жител на село Буковлък, област Плевен, са намерени и иззети 15 плика съдържащи ситно нарязан тютюн без български акцизен бандерол. Съставен е акт по Закона за акцизите и данъчните складове. В село Моравица е извършена проверка и на друго лице от село Буковлък, в което е намерен чувал съдържащ 111 плика, съдържащи ситно нарязан тютюн, без български акцизен бандерол. Съставен е акт по Закона за акцизите и данъчните складове.

 

На 28.06.2018г., при извършена проверка в частен дом в гр.Бяла Слатина, полицейските служители са намерили и иззели 31 кутии с цигари, без български акцизен бандерол.

 

На 28.06.2018г.,  на територията на РУ Мездра е проведена операция по метода „Широкообхватен пътен контрол”. Извършени са проверки на 36 лица и 29 МПС. Установени са 9 нарушения на ЗДвП. Съставени са 5 протокола по чл.65 от ЗМВР.

 

На 28.06.2018 г., на територията на РУ „АЕЦ Козлодуй„ е проведена специализирана операция по метода „Широкообхватен пътен контрол“. Проверени са 17 МПС и 20 лица. Констатирани са 4 нарушения, които са санкционирани с фиш по ЗДвП.

 

На 28.06.2018г., по време на специализирана операция за противодействие на търговската дейност с акцизни стоки без български бандерол, служители на РУ Оряхово са извършили проверка в частен дом в село Остров. Намерен и иззет е ситно нарязан тютюн, без български акцизен бандерол.

 

За времето от 09.00ч. на 28.06.2018 г. до 06.00ч. на 29.06.2018 г., на територията на РУ-Оряхово е проведена специализирана операция с цел противодействие на битовата престъпност в малките населени места, опазване на обществения ред и контрол на пътното движение.

           Проверени са 7 автомобила и 12 лица. Констатирани са 5 нарушения, които са санкционирани по ЗБЛД и по ЗДвП.

 

На 28.06.2018 г., на територията на РУ-Оряхово е проведена специализирана операция по метода „Широкообхватен пътен контрол“. Извършени са проверки на 17 автомобила и 28 лица. Констатирани са 15 нарушения, за които са съставени 3 акта и 9 фиша по ЗДвП, 2 акта по ЗБЛД, 1 акт по КЗ.

 

На 29.06.2018 г., на територията на РУ - Роман е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на разпространението и употребата на наркотични вещества.При проверка на непълнолетното лице от гр. роман, полицейските служители са намерили плик съдържащ зелена суха листна маса-канабис. Образувано е БП.

 

На 28.06.2018г., на територията на РУ-Роман е проведена специализирана полицейска операция  с цел: установяване на малолетни и непълнолетни лица в и около  увеселителни питейни заведения, проверки за наличие на стоки без акцизен бандерол, повишаване чувството за сигурност на гражданите, противодействие на битовата престъпност, превантивни мерки срещу престъпления от всякакъв вид . Проверени са 27 лица, 6 МПС, 2 питейни заведения. За установени нарушения са съставени 4 акта по ЗБЛД, 1 акт и 2 фиша по ЗДвП.

 

 


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez