*

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - ВРАЦА

|
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - ВРАЦА

След оперативно-следствени действия на служители на РУ Враца е установено лицето, което в периода 24/30 март 2018г., извършило три кражби от две църкви в гр. Враца. 39-годишният С.М. от с.Бориловец,област Видин, след като разбил дограмата на прозорци на храмовете, извършил кражба на парични суми събирани от продажба на свещи , и от дарения.

 

На 30.05.2018, в 23.04 е получен сигнал от жител на село Борован, който съобщил, че около 22.30ч., неизвестно лице демонтирало стъкло на прозорец в гаража на двора му, след което извършило кражба на.верижен трион, ел.дрелка, ъглошлайф, 160 литра дизелово гориво Полицейските служители са установили и задържали извършителят- И.М./21г./ от с.Бутан, криминално проявен ,осъждан. Откраднатото е намерено иззето. Образувано е БП.

 

На 31.05.2018 г., при проверка в частен дом в село Бутан, полицейските служители са намерили и иззели огнестрелно оръжие /пистолет/ и боеприпаси съхранявани без разрешително, стари монети и саморъчно изработен металдетектор. Образувано е досъдебно производство.

 

На 31.05.2018г., около 21:35ч. в централната част на гр. Мездра, по време на специализирана операция за противодействие на битовата престъпност и наркоразпространението на улично ниво, след оперативно-следствени действия е извършена проверка на непълнолетно лице от гр. Мездра. Намерени и иззети са два плика съдържащи зелена суха листна маса. Проверяваното лице е заявило, листна маса е негова собственост и представлява т.нар. „билка“ за пушене.

 

На 31.05.2018г., след оперативно-следствени действия на служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОД на МВР – Враца, е извършено претърсване в помещение за разпространение на печатни издания в гр. Враца. Намерени и иззети са кутии с цигари от различни марки, без български акцизен бандерол.

 

На 31.05.2018г., на територията на РУ-Бяла Слатина е  проведена специализирана операция с цел постигане на по-голяма ефективност при противодействие на битовата престъпност. Проверени са 12 МПС и 18 лица. Констатирани са 4 нарушения, за които са съставени 1 акт и 2 фиша по ЗДвП, 1 акт по Наредба на Община Бяла Слатина.

 

На 31.05.2018г., при проверка в частен дом в село Градешница, полицейските служители са намерили и иззели кутии с цигари без български акцизен бандерол.

 

На 31.05.2018г., около 22.55ч. в гр.Козлодуй, при маневра на заден ход, лек автомобил „Рено Меган“ катастрофирал в метална порта. Автомобилът е управляван от лицето К.В./47г./ от гр. Враца. Пробата за алкохол е положителна 1,27 промила. Съставени са 2 акта по ЗДвП. Образувано е БП.

 

За времето от 09.00ч. на 31.05.2018г. до 06.00ч. на 01.06.2018г., на територията на РУ-Оряхово е проведена специализирана операция с цел противодействие на битовата престъпност в малките населени места, опазване на обществения ред и контрол на пътното движение. Извършени са проверки на 4 автомобила и 11 лица. Констатирани са 3 нарушения на ЗБЛД.

 

На 31.05.2018г.,   на територията на РУ-Роман е проведена специализирана полицейска операция  с цел: установяване на малолетни и непълнолетни лица в и около  увеселителни питейни заведения, проверки за наличие на стоки без акцизен бандерол, повишаване чувството за сигурност на гражданите, противодействие на битовата престъпност, превантивни мерки срещу престъпления от всякакъв вид .

Проверени са 29 лица, 9 МПС, 2 питейни заведения. Установени са 3 нарушения.

 

На 31.05.2018г., в с.Галиче, при извършена проверка в трафопост от служители на ЧЕЗ е установено ,че неизвестно лице е присъединило домът си към електроразпределителната мрежа, с което е създадено условие за непълно отчитане на потребената ел. енергия. Образувано е досъдебно производство.

 


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez