*

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - ВРАЦА

|
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - ВРАЦА

На 15.05.2018г., след оперативно-следствени действия на служители на РУ Враца е проведена специализирана операция по линия „Наркотици“. В апартамент в гр. Враца, обитаван от лицето В.Г./18г./ са намерени и иззети: два плика с общо тегло около 11 грама зелена суха листна маса, която при направения полеви наркотест реагира на канабис; пликче тип „спейсбек“, съдържащо бяло прахообразно вещество- амфетамин. Лицето е задържано за срок до 24 часа. Образувано е БП.

 

На 15.05.2018г., в 06.20ч. в РУ-Роман е получено съобщение за катастрофирал автомобил на пътя между гр. Роман и с. Кунино. От извършената проверка на място е установено, че извън пътното платно е катастрофирал лек автомобил „Фолксваген Голф”, собственост на 70-годишен жител на гр. Роман. Мъжът е намерен в жилището му и заявил пред полицейските служители, че колата е била паркирана на улица в гр. Роман и най-вероятно е противозаконно отнета от неизвестни лица. При оглед на мястото на катастрофата е установено, че една от вратите на автомобила е разбита и повредена ключалка. На около 200 метра от автомобила, в гориста местност е открита акумулаторната батерия на автомобила, оставена в тревата. По данни на собственика, от автомобила е извършена и кражба на различни по вид вещи – дрехи, въжета, автоаптечка и др. След оперативно-следствени действия на служители на РУ Роман, е установено, че съпричастни към деянието са 5 непълнолетните лица от град Роман. Лицата са разпитани в присъствието на инспектор от Детска педагогическа стая, като са направили самопризнания за извършеното деяние и заявили, че откраднатите вещи и предмети от автомобила, предали на лицето Е.П./18г./ от гр. Роман. В жилището на същото лице е извършено претърсване и полицейските служители са открили откраднатото. Образувано е досъдебно производство.

 

На 15.05.2018г., в 15.30ч. в гр.Криводол е спрян за проверка мотопед управляван от 41-годишен мъж от гр.Криводол. Установено е, че водача е неправоспособен, а мотопеда не е регистриран. Образувано е БП.

 

На 15.05.2018г., в 21.50ч. в с.Краводер, полицейски патрул спрял за проверка мотопед управляван от 19-годишен жител на същото село. Установено е, че водача е неправоспособен, а мотопеда е без регистрационна табела. Образувано е БП.

 

На 15.05.2018г., в 22.05ч. гр.Враца, при проверка на лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от лицето К.Х./23г./ от село Дойренци, е установено, че регистрационните табели са от друго МПС. Образувано е БП.

 

На 15.05.2018г., в 20:05ч. в гр.Роман е спрян за проверка лек автомобил "Опел  Астра“, управляван от лицето 27-годишен жител на  гр.София. Пробата за алкохол е положителна- 1,15  промила. Съставен е акт по ЗДвП.

 

На 15.05.2018г., в 08.30ч. на изхода на село Попица служители на РУ-Бяла Слатина сп рели за проверка лек автомобил „Опел“, управляван от жител на село Попица. В автомобила са намерени 7 пликчета със ситно нарязан тютюн без български акцизен бандерол.

 

На 15.05.2018г., в с.Търнава е извършена проверка на 53-годишен жител на село Рогозен. Намерени и иззети са 9 кутии с цигари, без български акцизен бандерол.

 

Специализирани полицейски операции:

На 15.05.2018г., за времето от 16.00ч. до 24.00ч. на територията на с.Костелево, с.Веслец и с.Нефела, е проведена специализирана полицейска операция с цел: установяване на малолетни и непълнолетни лица в и около нощните увеселителни питейни заведения; проверка за наличие на стоки без акцизен бандерол; повишаване чувството за сигурност на гражданите; противодействие на битовата престъпност; превантивни мерки срещу престъпления от всякакъв вид. Проверени са 17 лица, 11 МПС, 3 питейни заведения. Установени са 4 нарушения.

Специализирана операция със същите цели е проведена и на територията на УП-Криводол. Извършени са проверки на 40 лица, 25 МПС, 2 питейни заведения. Установени са 8 нарушения, които са санкционирани с 1 акт и 7 фиша.

 

На 15.05.2018г., за времето от 07.00ч. до 19.00ч.  на територията на РУ-Бяла Слатина е  проведена специализирана операция с цел: засилени проверки/TISPOL/ на автомобили и автобуси, с цел намаляване на броя на настъпилите ПТП със загинали и ранени лица, като една от причините е управление на МПС под въздействието на алкохол; противодействие на контрабандата  и разпространението на акцизни стоки- тютюневи изделия и алкохолни напитки. Проверени са 12 МПС и 21 лица. Съставени са 6 акта и 1 фиш по ЗДвП.

 

На 15.05.2018г., при проверка в частен дом в село Рогозен, полицейски служители са намерили и иззели ловна пушка и боеприпаси, за които липсва съответно разрешително за притежаване. Образувано е досъдебно производство.

 

За времето от 09.00ч. на 15.05.2018г. до 06.00ч. на 16.05.2018г., на територията на РУ-Оряхово е проведена специализирана полицейска операция с цел противодействие на битовата престъпност в малките населени места, опазване на обществения ред и контрол на пътното движение. Проверени са 15 автомобила и 30 лица. Констатирани са 11 нарушения, за които са съставени 1 акт и 9 фиша по ЗДвП, 1 акт по ЗБЛД.

На 15.05.2018г., на територията на гр.Роман е проведена специализирана операция с цел: предотвратяване, пресичане  и  разкриване на правонарушения, установяване и задържане на извършители на противоправни деяния, издирване и изземване на предмети и вещи, обект или средство за извършване на престъпления, оказване въздействие върху поведението на водачите на МПС, управляващи след употреба на алкохол, груби нарушения на правилата за движение.Проверени са 9 МПС и 33 лица. Констатирани са 3 нарушения, за които са съставени 2 акта по ЗДвП и 1 акт по ЗБЛД.

 


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez