*

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - ВРАЦА

|
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - ВРАЦА

СИГНАЛИ ЗА ИЗВЪРШЕНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ:

На 09.05.18г. в 14:00ч. е извършена полицейска проверка в склад за перилни препарати, находящ се в гр. Враца, с МОЛ Н. П. на 30г. от гр. Враца. В хода на проверката до вход на гърба на обекта, се намериха 4 полиетиленови плика, съдържащи ситно нарязан тютюн с общо тегло 4,200 кг.

По случая е образувана преписка по описа на ТМУ-Лом.

 

На 09.05.2018г. в 14:00ч. след получен оперативен сигнал за продажба на цигари без български акцизен бандерол е извършена полицейска проверка в дом в с.Ракево, обитаван от М. С. на 61г., където се намериха и иззеха 60 къса цигари без български акцизен бандерол.

По случая в РУ-Враца е заведена преписка .

 

На 10.05.2018г.  в 01.10ч. в РУ Мездра се е явил жител на с.Моравица, който е заявил, че е разбито ползвано от него ел.табло  , находящо се на територията на жп.гара Мездра и захранващо кафеавтомат , след което към таблото е прикачен ел.кабел и се извършва кражба на ел. енергия. От извършения оглед на място се установи ,че е откъсната пломба на ел.табло,отворен е предпазен капак и прикачен преди електромера  кабел , който захранва намиращ се на паркинга фургон със спални помещения , собственост на фирма от гр.Перник.

По случая в РУ Мездра е образувано ДП за престъпление по чл.195, ал.1 от НК.

 

На 09.05.2018г. при СПО в с. Манастирище е извършена проверка на паркиран лек автомобил „Нисан“, при която е установено, че   в автомобила   лицето   Г. Т. на 69г. от с. Манастирище държи 20   кутии без български акцизен бандерол . На същия е съставен АУАН по ЗАДС и е образувана преписка по описа на РУ МВР.

 

На 09.05.2018г. в У-Хайредин се е явил жител от с.Рогозен, който е заявил, че за времето от 07.30ч. до 08.00ч. на 08.05.2018г. пред заведение в с.Рогозен, НИ е извършил кражба на велосипеда му неустановена марка и модел.По случая в РУ-Козлодуй е образувана преписка ЗМ.

От проведените ОИМ е установено, че извършител на кражбата е Д. А. на 33г. от с.Рогозен, криминално не проявен и не осъждан. Велосипеда обект на кражба е предаден с протокол за доброволно предаване и срещу разписка е върнат на собственика.

 

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ:

На 09.05.2018г. в с.Бъркачево е  спрян  за проверка мотопед  с неустановена марка , управляван от неправоспособният  А. Т., на 33г. от с.Сухаче. От извършената проверка е установено ,че  мотопеда не е регистриран по надлежният реда.           

Започнато е БПП   по описа на РУ Б.Слатина.

 

На 09.05.2018г. в гр.Б.Слатина е  спрян  за проверка мотопед    марка „Сузуки Бъргмън“ , управляван от  неправоспособният Р. А. на 25г.  от  гр.Б.Слатина. От извършената проверка е установено ,че  мотопеда не е регистриран по надлежният реда.           

Започнато е БПП по описа на РУ Б.Слатина.    

 

На 09.05.2018г. в гр.Б.Слатина , е  спрян  за проверка мотопед     без данни за марка, управляван от  неправоспособният Д. М. на 23г.  от  гр.Б.Слатина. От извършената проверка е установено ,че  мотопеда не е регистриран по надлежният реда.

Започнато е БПП по описа на РУ Б.Слатина.    

 

На 09.05.2018г., около 14.30ч., в с.Горна Бешовица, екип на РУ – Мездра спират за проверка мотопед „Балкан“, без данни за собственост, управляван от В. М., на 55г. от с.Горна Бешовица. От извършената справка се установи, че мотопедът не е регистриран по надлежния ред. Водача е изпробван за употреба на алкохол с техн. средство „Алкотест Дрегер” 7510, който отчита под 1,2 промил алкохол в издишания въздух.

По случая в РУ – Мездра е образувано БП.

 

БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО

На 09.05.2018г. в 17.18ч. на Гл.път Е-79, посока София, в землището на с.Ребърково, катастрофират като се блъскат странично товарен автомобил „Скания“ управляван от Г. Г., от гр.Мизия, водач категория „D,E”, стаж 25 години и лек автомобил „Ситроен“ Берлинго  управляван от М. М., от  с.Гложене, водач  категория „С”.

Водачите са изпробвани за употреба на алкохол с техническо средство „Алкотест Дрегер“, който е отчел отрицателен резултат.

Убити няма. Ранен е водачът М.М получил фрактура на лява ръка. Същия е настанен в МБАЛ Враца, без опасност за живота. 

Щети по двете МПС: 3 000лв.

Причини: В процес на изясняване.

 

ПРОВЕДЕНИ СПО/СПП:

На 09.05.2018г. на територията на Област Враца са проведени 4 специализирани полицейски операции за установяване на малолетни и непълнолетни лица в и около нощните увеселителни питейни заведения. Проверка за наличие на стоки без акцизен бандерол, повишаване чувството за сигурност на гражданите, противодействие на битовата престъпност, кражби на животни, от частни домове и превантивни мерки срещу престъпления от всякакъв вид.

Проверени са 90 лица и 43 МПС. Съставени са 7 акта и 15 фиша.


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez