*

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - ВРАЦА

|
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - ВРАЦА

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ:

На 09.05.2018 г. в 00.01ч. в гр.Враца , екип на ППД след подаден светлинен и звуков сигнал на л.а. Ауди А4, същият не спира и продължава движението си. След кратко проследяване автомобилът е спрян. Установено е ,че водач на автомобила е   С. Ч. на 35год. от гр. Враца. При извършената проверка се установи ,че лицето управлява МПС в срока на изтърпяване на наказанието. На водача е съставен АКТ по ЗДвП.

В РУ Враца е образувано БП.

 

На 08.05.18г. към 16.50 ч. в гр.Б.Слатина, околовръстен път, авто-патрул на РУ-Б.Слатина, спират за проверка  колесен трактор „Булгар ТК80” нерегистриран по надлежния ред и без данни за собственост управляван от неправоспособният /не притежава нужната категория за управление на съответното МПС/  Ш. М.  на 47год. от с.Попица.На водача е съставен АУАН по ЗДВП.

Започнато е   БП.

 

ДРУГИ

На 08.05.2018г. около 22.30ч. в гр.Враца екип на ПП ПК при ОД МВР-Враца спират за проверка л.а.“Форд Фокос“ ,управляван от Р. Г. на 26год. жив.гр.Враца . Водача е изпробван за алкохол с техн. средство „Дрегер“, който е отчел 0,85 промила алкохол в издишаният от водача въздух . На Р.Г. е съставен АКТ по ЗДвП и издаден талон за медицинско изследване.Водача е дал кръвна проба за изследване в определения срок.

 

БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО

Данни за станали ПТП

На 08.05.2018г. към 12.00ч. в гр. Враца л.а „Шкода Октавия“ управляван от М. П. на 31год. жив. гр. Враца, водач кат. „В“, стаж 15 год. катастрофира, като блъска пресичащата пътното платно пешеходка Ц. Ф. на 82год. от гр. Враца .

            Ранена е пешеходката Ц. Ф. получила фрактура на ляв крак и черепно-мозъчна травма, настанена в ХО на МБАЛ „Хр. Ботев“ гр. Враца с временна опасност за живота.

            Причини в процес на изясняване. Вероятна причина – неправилно пресичане на пътното платно между паркирани МПС от страна на пешеходката Ц. Ф.

Водачът  М. П. е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство „Алкотест Дрегер“ , пробата отрицателна.

            Образувано е ДП.

 

ПРОВЕДЕНИ СПО/СПП:

На 08.05.2018г. на територията на Област Враца са проведени 6 специализирани полицейски операции за установяване на малолетни и непълнолетни лица в и около нощните увеселителни питейни заведения. Проверка за наличие на стоки без акцизен бандерол, повишаване чувството за сигурност на гражданите, противодействие на битовата престъпност, кражби на животни, от частни домове и превантивни мерки срещу престъпления от всякакъв вид.

Проверени са 355 лица ,156 МПС и 3 търговски обекта. Съставени са 18 акта и 81 фиша.

 


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez