*

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - ВРАЦА

|
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - ВРАЦА

Специализирани операции проверки по линия “Наркотици“:

На 03.05.2018г., след оперативно-следствени действия, на територията на гр. Враца е проведена специализирана операция по линия „Наркотици“. Реализиран е секретен пост в района на училище в града, в резултат на което е задържано лицето К.А./19г./ от гр.Враца.

При извършения обиск на лицето и претърсване на жилището му, полицейските служители са намерили и иззели плик съдържащ 4,7 грама зелена суха листна маса третирана с наркотично вещество. В жилището на К.А., е намерена сгъвка съдържаща зелена суха листна маса, третирана със същото вещество. Образувано е БП. Лицето К.А. е задържано в РУ Враца.

 

На 03.05.2018г., в питейно заведени в гр. Бяла Слатина е извършена проверка на лицето Й.В./38г./ от същия град. При започване на обиск на лицето, Й.В. изхвърлил от джоб на панталона си найлоново пликче с бяло кристално вещество, което при направения полеви наркотест реагира на метамфетамин и станиолова сгъвка със зелена суха листна маса, която при направения полеви наркотест реагира на канабис. Мъжът е задържан в РУ Бяла Слатина. Образувано е БП.

 

На 03.05.2018г., около 19.30ч. при обход на Автогара-Мездра, полицейски патрул извършил проверка на група лица. Проверени са 5 непълнолетни лица, като е установено, че 4 от лицата са криминално проявени. В едно от лицата е намерена хартиена сгъвка суха листна маса, за която проверяваното лице заявило, че е това е „чай за пушене“. Всичките лица са предадени на родителите с разписки и са им съставени протоколи на основание чл.65 от ЗМВР, като им е разяснена наказателната отговорност по чл.182, ал.1 от НК.

 

На 03.05.2018г., за времето от 19.00ч. до 23.00ч., служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОД МВР Враца проведоха специализирана операция с цел: пресичане, разкриване и документиране на престъпленията, свързани със съхранението и разпространението на акцизни стоки без български акцизен бандерол. В хода на операцията бяха проверени 4 търговски обекта и 2 частни адреса. В частен дом в село Добролево и в търговски обект в село Крушовица, полицейските служители са намерили и иззели кутии с цигари и пликове със ситно нарязан тютюн, без български акцизен бандерол.

 

На 03.05.2018г., за времето от 16.00ч. до 24.00ч. на територията на ж.к. „Дъбника“-Враца, с.Горно Пещене, с.Тишевица, с.Вировско и с.Върбица, е проведена специализирана полицейска операция с цел установяване на малолетни и непълнолетни лица в и около нощните увеселителни питейни заведения, проверки за наличие на стоки без акцизен бандерол, повишаване чувството за сигурност на гражданите, противодействие на битовата престъпност, превантивни мерки срещу престъпления от всякакъв вид. Проверени са 25 лица ,10 МПС, 3 питейни заведения. Установени са 4 нарушения на ЗДвП.

 

На 03.05.2018г., на територията на община Мездра е проведена специализирана полицейска операция с цел подобряване средата за сигурност по отношение на битовата престъпност, осигуряване на засилено полицейско присъствие, противодействие на кражбите безопасност на движението. Извършени са проверки на 89 лица и 66 МПС. За установени нарушения са съставени 5 акта и 21 фиша по ЗДвП, 1 акт по ЗБЛД.

 

На 03.05.2017г., в РУ-Козлодуй е постъпил сигнал за кражба на музикална уредба и две тонколони от частен дом в гр.Козлодуй. Кражбата е извършена в периода 29.04./03.05.2018г., а щетата е за около 500лв. Полицейските служители са установили, че деянието е извършено от две непълнолетни лица. Откраднатото е намерено и иззето.

 

На 03.05.2018год., в 13.20ч. в с.Липница е спрян за проверка мотоциклет без поставена регистрационна табела, управляван от П.П./31г./ от село Липница. Установено е, че водача шофира след употреба на алкохол- 0,86промила. Съставени са 2 акта по ЗДвП.

 

           За времето от 09.00ч. на 03.05.2018 г. до 06.00ч. на 04.05.2018 г., на територията на РУ-Оряхово е проведена специализирана операция с цел противодействие на битовата престъпност в малките населени места, опазване на обществения ред и контрол на пътното движение. Проверени са 27 автомобила и 39 лица. Констатирани са 7 нарушения, които са санкционирани по ЗДвП и по ЗБЛД.

 

На 03.05.2018г., в 17:00ч. в с. Радовене е спрян за проверка лек автомобил „Форд” управляван от К.Б./64г./ от гр. Роман. Установено е, че водача не притежава свидетелство за правоуправление. Регистрационните табели са свалени.

 

На 03.05.2018г., на територията на РУ-Роман е проведена специализирана полицейска операция с цел: установяване на малолетни и непълнолетни лица в и около увеселителни питейни заведения; проверки за наличие на стоки без акцизен бандерол; повишаване чувството за сигурност на гражданите; противодействие на битовата престъпност; превантивни мерки срещу престъпления от всякакъв вид. Проверени са 27 лица и 11 МПС. Установени са 4 нарушения на ЗДвП и 1 нарушение по КЗ.

 

На 03.05.2018г., около 19:10ч. в гр.Враца, бул.“В.Кънчов“, лек автомобил „Фолксавеген Голф“ катастрофирал бетонни бордюри. Водачът е напуснал мястото на катастрофата без да уведоми органите на МВР. Установено е, че автомобила е управляван от лицето Ц.Ц./58г./ от гр. Враца. Работата по случая продължава.

 


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez