*

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - ВРАЦА

|
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - ВРАЦА

След оперативно-следствени действия на  служители на РУ Враца, за срок до 24 часа  е  задържан 27-годишен мъж от с.Дърманци, който чрез лъжливи обяви за доставка на дърва за огрев, измамил двама жители на гр. Враца. Обявите били залепени на публични места и с телефонен номер за връзка. Единият от клиентите дал 200 лв. капаро, вторият измамен предплатил 50 лв. за дърва, като и  в двата случая дърва не са доставени, а обявеният телефонен номер не отговарял на обажданията на измамените. В РУ Враца  е задържано лицето П.П./27г./ от село Дърманци. Работата по случая продължава.

 

На 08.01.2018., на територията на гр.Враца , с.Паволче, с.Челопек, с.Згориград, с.Лиляче, с.Бели извор,  с.Власатица ,  е  проведена специализирана полицейска операция.

Проверени са 22 лица и 15 МПС. Установени са 14 нарушения на ЗДвП.

       

На 08.01.2018г., на територията на РУ-Бяла Слатина е  проведена специализирана операция с цел  намаляване броя на настъпилите ПТП със загинали и ранени лица, като една от причините е управление на МПС от водачи под въздействието на алкохол, неправоспособност, управление с превишена скорост. Проверени са 55 МПС и 92 лица. За констатирани нарушения са съставени 15 акта и 6 фиша по ЗДвП, 1 акт по КЗ

                

На 08.01.2018г.,  около 14:30ч в с.Хърлец, при проверка на две ППС- конски каруци,  е установено, че се превозват дърва за огрев без поставена контролна горска марка и съпътстващ ги превозен билет. Установено е, че дървата са обект на кражба от местност в землището на с.Хърлец. дървата и каруците са иззети.

              

           За времето от 09.00ч. на 08.01.2018 г. до 06.00ч. на 09.01.2018 г.,  на  територията на РУ-Оряхово е проведена специализирана операция за противодействие на битовата престъпност в малките населени места, опазване на обществения ред и контрол на пътното движение. Проверени са  14 автомобила и 32 лица. Констатирани са 5 нарушения.

 

На 08.01.2018г., на територията на РУ-Роман е проведена специализирана полицейска операция за установяване на малолетни и непълнолетни лица в и около увеселителни питейни заведения, проверки за наличие на стоки без акцизен бандерол, повишаване чувството за сигурност на гражданите, противодействие на битовата престъпност, превантивни мерки срещу престъпления от всякакъв вид. Проверени са 39 лица, 19 МПС, 2 питейни заведения . Констатирани са 4 нарушения.


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez