*

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - ВРАЦА

|
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - ВРАЦА

На 05.01.2018г., в 00.45ч. в гр.Враца е спрян за проверка лек автомобил ”Мазда” управляван от Т.М./49г./ от гр.Враца. Пробата за алкохол е положителна- 1,59 промила. Образувано  е БП.

 

На 04.01.2018г., в  частен дом в гр. Бяла Слатина, обитаван от лицето Л.К./44г./, са намерени  и иззети: автомат „Калашников“, пушка тип „карабина“, 2 ловни пушки, газов пистолет пригоден за  стрелба с бойни патрони, самоделно изработен  пистолет,  638 патрони за различно оръжие. Лицето не е задържано поради здравословни причини.

По случая е образувано БП.  

 

            На 04.01.2018 г., около 15.55ч. в РУ- Роман е получен сигнал от служител на РДГ/ Регионална дирекция по горите/- Берковица, който  заявил, че при стопанския двор в с. Струпец, неизвестни лица хвърлили  остър предмет/мачете/ и счупили предно панорамно стъкло на служебен автомобил на РДГ-Берковица, след което са избягали с лек автомобил. След извършена от полицейските служители проверка,  е установено следното: в местността „Липов дол” в землището на с. Струпец, двама служители на РДГ забелязали лица, които превозват дърва за огрев натоварени в конска каруца. При извършената от тях проверка за произхода на дървата, неизвестните лицата ги заплашили със саморазправа, а един от служителите  произвел изстрел във въздуха със служебно оръжие, след което лицата избягали. Малко след това, при стопанския двор в с. Струпец, неизвестни лица хвърлили мачете по движещия се служебен автомобил на РДГ-Берковица.  Полицейските служители са задържали за срок до 24 часа, четири лица от гр. Роман. Работата по случая продължава. Образувано  е досъдебно  производство. Случаят е докладван в Районна прокуратура Мездра.

 

            След оперативно-следствени действия служители на РУ Враца са установили  и задържали лицето извършило умишлен палеж на частен дом в село Галатин. Деянието  е извършено на 21.12.21017г,  а извършител е непълнолетно лице от същото село. Образувано  е досъдебно производство.

 

На 02.01.2017г. около 14.45ч. между с.Хайредин и с. Ботево, водача на лек автомобил „Фолксваген Голф“, не се подчинил на сигнал за спиране подаден от полицейски патрул, като продължил движението си към село Хайредин. След оперативно-следтвени действия е установено, че автомобила  е управляван от лицето И.Я./23г./ - неправоспособен водач от село Рогозен,  а автомобила  е с прекратена регистрация.

 

На 04.01.2018г., при извършено претърсване  в частен дом в гр.Бяла Слатина, обитаван от 75-годишен мъж, са намерени и иззети ловни патрони съхранявани без разрешително. Образувано  е БП.

 

На 04/05.01.2018г.,  на територията на РУ-Бяла Слатина е  проведена специализирана операция  с цел: превантивна дейност, противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и безопасността на движението, повишаване на  чувството за сигурност на гражданите в малките населени места. Нарушения не са установени.

                       

За времето от 19:00 ч. до 24.00 ч. на 04.01.2018г.,  на територията на селата: Горна Кремена, Долна Кремена, Кален, Цаконица, Горна Бешовица, Дърманци, Лик, Ослен Криводол, е проведена специализирана операция с цел: противодействие на битовата престъпност, осигуряване на засилено полицейско присъствие, противодействие на кражбите, безопасност на движението.

 

 

За времето от 09.00ч. на 04.01.2018 г. до 06.00ч. на 05.01.2018г., на  територията на РУ-Оряхово е проведена специализирана операция за противодействие на битовата престъпност в малките населени места, опазване на обществения ред и контрол на пътното движение. Проверени са 15  автомобила и 31 лица. Констатирани са 3 нарушения.

 

На 04.01.2018г.,  на територията на РУ-Роман е проведена специализирана полицейска операция. Извършени са проверки на 43 лица, 16  МПС, 2  питейни заведения Установени са 2 нарушения.

 


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez