*

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - ВРАЦА

|
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - ВРАЦА

На 20.12.2017г., в 09.45ч. в УП Криводол се е явил жител на село Ракево, който заявил, че неизвестни лица проникнали  в жилището му  и откраднали мобилен телефон и месо. След бързи издирвателни мероприятия, полицейските служители са установили и задържали извършителите- В.М./36г./ и непълнолетно лице, и двете лица от село Ракево. Образувано  е досъдебно производство. В РУ Враца е задържано за срок до 24 часа лицето В.М.

 

На 20.12.2017г., след оперативно-следствени действия,  в 12.30 часа в местността „Череша“ край гр. Враца, полицейски служители са спрели за проверка лек автомобил „Мерцедес“, управляван от лицето Б.К./48г./ от гр. Враца. В автомобила е намерен е иззет  

газов пистолет  пригоден за боен бойни боеприпаси. Иззети са  и боеприпаси. Лицето  е задържано  в РУ Враца.

 

За времето от 09.00ч. на 20.12.2017 г. до 06.00ч. на 21.12.2017 г., на  територията на РУ-Оряхово е проведена специализирана операция за противодействие на битовата престъпност в малките населени места, опазване на обществения ред и контрол на пътното движение. Проверени 10 автомобила и 26 лица. Констатирани са 5 нарушения, които са санкционирани по ЗДвП и по  ЗБЛД.

 

На 20/21.12.2017г.,  на територията на РУ-Бяла Слатина е  проведена специализирана операция с цел превантивна дейност, противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и безопасността на движението, повишаване на  чувството за сигурност на гражданите.  Няма констатирани нарушения.

 

На 20.12.2017г,  на територията на община Козлодуй е проведена специализирана полицейска операция с цел противодействие на незаконната миграция. Извършени са проверки на 10 места за подслон и 2 адреса, на които пребивават чужди граждани. Нарушения не са установени.

 

На 20.12.2017г., в 17:30ч  в  РУ- Роман  е получен сигнал от  жител на село Камено поле, който заявил, че неизвестно лице използвайки невниманието му, извършило кражба на мобилен телефон. След оперативно-следствени действия  е установено, че деянието  е извършено от малолетно лице от същото село. Телефонът е намерен и върнат на собственик.

 

На 20.12.2017г., на територията на гр. Роман е проведена специализирана операция с цел:  предотвратяване, пресичане  и  разкриване на правонарушения, установяване и задържане на извършители на противоправни деяния, оказване въздействие върху поведението на водачите на МПС, управляващи след употреба на алкохол, груби нарушения на правилата за движение. Извършени са проверки на 12 МПС и 36 лица. Констатирани са 3 нарушения.  


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez